Kdo opustí novou vládu jako první? Sázkaři už mají vypsané kurzy. Bude to Válek?

Kanceláře zpracovávající sázky nemají velkou víru v ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09). Kurzy začínají jít vysoko.

i Zdroj fotografie: S vědomím Petra Fialy / Facebook
                   

Nový kabinet se ve svém mandátu ještě pořádně neohřál, přesto v sázkařském světě se už spekuluje, kdo z ministrů bude opouštět vládu jako první. Podle sázkařů je nejistá budoucnost ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09). Dalším jménem je šéf resortu školství Petr Gazdík (STAN), ten má prý ale být stále ve vládě na konci roku 2022.

Aktuální kurzy

„Na politiku jindy moc nesázím. Jsem ale zvědavý, jak se nové vládě povede, jak dlouho nakonec vydrží nejen její ministři, ale celý kabinet. Příští rok ale z politického pohledu dávám všem. Například případné zdravotní problémy nebo rodinné okolnosti už nikdo neovlivní,“ citoval portál CNN Prima NEWS sázkaře Tomáše S.

iPetr Gazdík

„Myslím, že i díky spolupráci s jeho předchůdcem Robertem Plagou bude resort šlapat,“ odhadl 28letý sázkař Gazdíka. Na to, že na konci tohoto roku bude Gazdík stále ve funkci vypisuje sázková kancelář Chance kurz od 1,15 do 1,20. Podobně je tomu u šéfa spravedlnosti Pavla Blažka (ODS) nebo ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkely (STAN). Na ty jsou však kurzy okolo 4:1, z toho vyplývá, že mu sázkaři moc nevěří.

Šance setrvání Válka se snižuje

Po zkušenostech s ministry zdravotnictví z pandemické doby, pochybují sázkaři nejvíce o ministrovi zdravotnictví Vlastimilu Válkovi. „Nemyslím, že by pan Válek měl během následujících měsíců skončit,“ odhaduje 36letý sázkař Petr M. Sázkové kanceláře. Přesto sázkové kanceláře na něj vypisují kurzy, dokonce i takové, ve kterých by ministr neměl vydržet ani do konce června.

iZdroj fotografie: S vědomím Vlastimila Válka / Facebook
Vlastimil Válek

Pětikoalice sice často ujišťuje, že po chaosu předchozí vlády nastane změna. Právě Válek tomu, ale zatím moc nepřispívá. „Válkovi je však už teď často vyčítáno nesrozumitelné vyjadřování a komunikace směrem k veřejnosti. Zatím tedy tolik nepřesvědčuje,“ uvádí mluvčí sázkové kanceláře Chance Markéta Světlíková. Pravděpodobnost setrvání šéfa resortu zdravotnictví v úřadu se s přibývajícím časem snižuje. Do června podle sázkových kanceláří setrvá s kurzem 1,45, do konce roku ale už s 1,75.

Diskuze Vstoupit do diskuze
112 lidí právě čte
Ondřej Kočí
Autor článku

Ondřej Kočí

Zobrazit další články