Pirátka Klusová se vysmála Babišovi: Karavan jsme měli už loni a takový, který si může dovolit normální člověk. „Zase opisuje,“ řekla

Bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) je i po odchodu z funkce jedním z nejbohatších lidí v republice. V pondělí se pochlubil luxusním obytným vozem. Hned se stal terčem kritiky.

i Zdoj fotografie: s vědomím Zuzany Klusové / Facebook
                   

Dnes už řadový opoziční poslanec zveřejnil na internetu video, ve kterém ukazuje a komentuje vybavení vozu. Babiš je také často skloňován jako možný kandidát na prezidenta v roce 2023. On sám sice ještě kandidaturu nepotvrdil, ale ani ji nevyvrátil. Konečné rozhodnutí chce oznámit až po vyhlášení přímé volby hlavy státu, píší Novinky.

Babiš si prý obytným vozem splnil sen

Poté, co expremiér nápad brázdit Česko v karavanu zveřejnil, Piráti na něm nenechali nit suchou. Moravskoslezská zastupitelka Zuzana Klusová (Piráti) hned upozornila, že s nápadem na obytný vůz přišla její strana už minulý rok, a to během kampaně do krajských voleb. Současně poukázala na to, že na rozdíl od Babiše Piráti jezdili obytným vozem, který si může pořídit i průměrný občan: „Babiš si koupil obytňák. Zas opisuje? Akorát my měli karavan jak průměrný Čech, on má za dvě mega.“

Babiš své rozhodnutí o koupi luxusního vozu odůvodnil tím, že od února bude jezdit po celé republice a chce se setkávat s občany. Cena podobně vybavených karavanů se přitom pohybuje okolo dvou milionů korun a více. „Toto je obytňák. Vždycky jsem snil v něm jezdit a samozřejmě i spát. A proč? Protože se vracíme do roku 2013, kdy jsem hlavně jezdil za lidmi. A s tímto obytňákem můžu jezdit všude. Můžu to i řídit dokonce,“ uvedl Babiš. Je to hotel na kolech, uvádí iDnes.

Kariéra expremiéra je od začátku velmi úspěšná

Andrej Babiš v roce 2013 s hnutím ANO poprvé a hned úspěšně kandidoval ve sněmovních volbách, hned poté se stalo jeho hnutí vládní stranou a Babiš byl vicepremiérem a ministrem financí. O čtyři roky později byl ještě úspěšnější a volby dokonce vyhrál. To, že by jeho cestování po republice mělo být příští rok kampaní na prezidenta, zatím nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. Vše tomu ale zatím nasvědčuje.

iZdroj fotografie: Depositphotos
Hnutí ANO

Hnutí ANO je známé tím, že oficiálně oznámí kandidaturu většinou až v posledním možném termínu. Kampaň často vede ne zcela oficiálně, ale zato velmi intenzivně. Rozdíl je teď pouze v tom, že Babiš nebude premiérem, nebude pod neustálým drobnohledem médií, a bude lidem možná méně na očích. Volba prezidenta se uskuteční v roce 2023. Miloš Zeman už znovu svůj mandát obhajovat nemůže. Možnými kandidáty jsou také mimo jiné Miroslav Kalousek nebo Karel Janeček.

Diskuze Vstoupit do diskuze
136 lidí právě čte
Ondřej Kočí
Autor článku

Ondřej Kočí

Zobrazit další články