Poslanci několik měsíců pobírají nemocenskou. Během toho jezdí na demonstrace nebo na lyže

Ačkoliv vystupovali proti zneužívání dávek, pobírají poslanci Volný a Majerová nemocenskou, při které si navíc jezdí po horách či demonstracích.

i Zdroj fotografie: S vědomím Zuzany Majerové Zahradníkové / Facebook
                   

Po ztrátě mandátu z říjnových voleb nastoupil poslanec Lubomír Volný (Volný blok) a Zuzana Majerová Zahradníková (Trikolora) na nemocenskou. Ta se jim však stále počítá z poslaneckého platu. Poslanci jsou v povědomí veřejnosti mimo jiné i tím, že bojují proti zneužívání dávek, proto jejich nemocenská vytváří mezi lidmi rozruch, navíc když ji tráví na demonstracích či na lyžích.

Má nemoc není infekční

Ačkoliv poslanec Volný svou nemocenskou již sám ukončil, což reálně může udělat jen lékař, jeho spolustraníci jsou tímto jednáním dostatečně dopálení. Předsedkyně uskupení Jana Volfová uvažuje o změně názvu strany. Volný tím tak o svou stranu v podstatě přišel, uvedly Novinky. Majerová vzhledem ke své nemocenské zase popřála svým sledujícím hezký Nový rok z hor, kde lyžovala, později příspěvek smazala.

Internetové sociální sítě nyní navíc zaplavily stovky vtipných fotomontáží, které si utahují z chování poslanců. K celé kauze navíc strana Trikolora používá moto „Normální je PRACOVAT, ne čerpat. Moje nemoc není infekční. Nemám zakázáno vycházet. Nemám zakázáno mluvit. Nemám zakázáno pohybovat se na čerstvém vzduchu. Nemám zakázány volnočasové aktivity,“ citoval portál iDNES obhajování se bývalé poslankyně. Majerová, podle svých slov, trpí roztroušenou sklerózou.

Volného mlčení

„Navštívil jsem nedávno svého lékaře a dozvěděl jsem se dvě věci. Ta první je, že na základě odborného názoru odborných lékařů mohu dále pokračovat v nemocenské. Dále jsem se dozvěděl, že můj obvodní lékař a všichni lékaři, kteří budou mít co dočinění s mou nemocenskou, budou vyšetřováni,“ citoval iROZHLAS Volného.

iZdroj fotografie: S vědomím Lubomíra Volného / Facebook
Lubomír Volný

Důvod, proč nemocenskou pobíral a nemohl pracovat, i když zvládal objíždět demonstrace, však poslanec nevysvětlil. Do pracovní neschopnosti nastoupil 19. října 2021, respektive deset dní potom, co jeho hnutí Volný blok ve sněmovních volbách prohrálo. Onemocněl ale v době, kdy ještě poslancem byl, do konce mandátu mu zbýval necelý týden. Během své nemocenské se přitom účastnil několika demonstrací odpůrců opatření proti šíření pandemie covidu-19, na kterých také řečnil.

Diskuze Vstoupit do diskuze
51 lidí právě čte
Lucie Cochlarová
Autor článku

Lucie Cochlarová

Už při studiu ekonomiky jsem začala pracovat v Rádiu Čas a Televizi Relax. Sedm let jsem přinášela zprávy jako reportérka pro Televizi Nova, a to hlavně do Televizních novin. Práce editorky je pro mě výzva.

Zobrazit další články