Premiérův projev vyvolal pozitivní ohlasy. Topolánek se Fialovi omluvil za své předchozí vyjádření. Čeho přesně lituje?

Expředseda ODS Mirek Topolánek se po novoročním premiérově projevu omluvil za své předchozí prohlášení. Nový premiér má prý dostatečnou energii a tah na branku.

i Zdroj fotografie: s vědomím Mirka Topolánka / Facebook
                   

Petr Fiala (ODS) je podle expředsedy ODS Mirka Topolánka nejlepší premiér, kterého si Česká republika mohla přát. Expředseda to prohlásil při své omluvě, podle dřívějšího prohlášení mu totiž zcela chyběl dostatečný důraz, drajv a tah na branku.

Topolánkova veřejná omluva

„Veřejně se mu omlouvám. Kromě toho, že vnáší staronový styl a velmi klidné a obezřetné vyjednávání, je v tom i určitá síla a neústupnost, což je v této době nesmírně cenné,“ citovaly CNN Prima NEWS prohlášení Topolánka.

iZdroj fotografie: Uživatel Občanská demokratická strana / Creative Commons / CC BY-SA
Petr Fiala

Kabinet Petra Fialy podle bývalého předsedy ODS podědila řadu problému po bývalé vládě. Z této těžké pozice se bude muset poprat s pandemií koronaviru a rostoucí inflací. V době, která nás čeká a která bude velmi komplikovaná, je jeho přístup velmi důležitý. Jeho vystupování a schopnost najít konsenzus je něco nesmírně důležitého. Nemohli jsem si přát lepšího premiéra do těžké doby,“ dodal Topolánek.

Fialův novoroční projev

Nový premiér již ve svém novoročním projevu uvedl nejdůležitější úkoly své vlády. „Je první den roku 2022 a já pro vás bohužel nemám mnoho dobrých zpráv. Tento rok bude pravděpodobně jedním z nejsložitějších a nejtěžších od vzniku samostatné ČR. Budou nás trápit problémy, které přicházejí zvenku, ale i problémy, které jsme si zavinili sami,“ vzkázal Fiala.

iZdroj fotografie: S vědomím Petra Fialy / Facebook
Petr Fiala

„Ceny energií, inflace a covid. To jsou tři vážná nebezpečí, kterým bude ČR čelit v tomto roce,“ sdělil premiér. „Naše nová vláda nyní vlastně na poslední chvíli dává dohromady zdroje, experty i program a to proto, abychom předsednictví zvládli se ctí a abychom byli schopni prosadit v Evropě to, co naše republika v blízké budoucnosti životně potřebuje. Jak už jsem zmínil, bude to dlouhá a náročná cesta,“ doplnil.

„Zdražování energií a krachy dodavatelů mohou mezitím během sledujících měsíců dopadnout na tisíce rodin. Chtěl bych jim slíbit, že vláda udělá všechno proto, aby nezůstali bez pomoci, citoval Blesk slib Fialy.

Diskuze Vstoupit do diskuze
97 lidí právě čte
Lucie Cochlarová
Autor článku

Lucie Cochlarová

Už při studiu ekonomiky jsem začala pracovat v Rádiu Čas a Televizi Relax. Sedm let jsem přinášela zprávy jako reportérka pro Televizi Nova, a to hlavně do Televizních novin. Práce editorky je pro mě výzva.

Zobrazit další články