Okamura přeje lidem do nového roku hlavně zdravý rozum. K čemu dalšímu se v roce 2022 upínají čeští politici?

Se začátkem nového roku se na sociálních sítích objevila spousta přání od politiků. Velká část z nich se dotkla i situace kolem koronavirové epidemie.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Šéf SPD Tomio Okamura se ve svém novoročním vzkazu postavil proti povinnému očkování a tlaku na neočkované. Jak informuje server iDnes Okamura vznesl přání i k nové vládě. Očekává od ní respektování Ústavy, zákonů a případně i rozsudků soudu. Okamura se ve svém příspěvku na sociální síti Facebook dotkl také Evropské unie. „Takzvaný Zelený uděl EU není nic jiného, než diktát, který omezuje naše práva vyrábět energii jak potřebujeme. Omezuje naše právo topit nebo jezdit čím chceme,“ napsal.

Schillerová ocenila lidskost Čechů

Na závěr pak předseda SPD uvedl, že všem přeje hlavně zdravý rozum. Bývalá ministryně financí Alena Schillerová (ANO) sdílela své novoroční přání na sociální síti Twitter. Ve videu poděkovala všem, kteří v loňském roce vyjádřili lidskost a solidaritu. A to ať už v souvislosti s epidemií nebo tornádem. K roku 2022 Schillerová řekla, že nebude snadný. V té souvislosti připomněla také energetickou krizi a inflaci. „Spolehněte se, že dohlédneme na kroky vlády a budeme předkládat i svá vlastní řešení,“ prohlásila.

iZdroj fotografie: S vědomím Aleny Schillerové / Facebook
Alena Schillerová

S novoročním videopřáním přispěl také bývalý premiér Andrej Babiš (ANO). Přiznal, že uplynulý rok byl pro něj v dosavadní politické kariéře tím nejtěžším. Za nejvýznamnější momenty roku 2021 označil červnové tornádo na Moravě, srpnové rychlé stáhnutí českých občanů z Afghánistánu, říjnové sněmovní volby, podzimní kolapsy dodavatelských řetězců a zmínil stejně jako Schillerová světovou inflaci a energetickou krizi. Babiš nezapomněl poděkovat zdravotníkům za jejich nasazení a odsoudil každého, kdo se k nim nechová dobře.

Babiš zkritizoval novou vládu

Kritikou bývalý premiér nešetřil ani k nové vládě. Nelíbí se mu, že nový kabinet seškrtal peníze lidem a připomněl také nedostatečnou jazykovou vybavenost některých ministrů. V novém roce si předseda hnutí ANO přeje konec pandemie a návrat k normálnímu životu. Velmi stručně se na sociálních sítích k novému roku vyjádřil premiér Petr Fiala (ODS). Všem popřál, aby do něj vstoupili tou správnou nohou a vyzval všechny k tomu, aby se seznámili s jeho prioritami v televizním novoročním projevu.

iZdroj fotografie: David Sedlecký / Creative Commons / CC BY-SA
Andrej Babiš

Na Nový rok v televizi vystoupil i šéf senátu Miloš Vystrčil (ODS). Jak informuje server CNN Prima NEWS ve svém proslovu ocenil bývalého předsedu vlády Andreje Babiše za to, jak profesionálně přijal výsledek voleb. Slovy chvály nešetřil ani vůči stávajícímu premiérovi Petru Fialovi nebo hlavě státu Miloši Zemanovi v souvislosti s řešením povolební situace. Stejně jako někteří další politici připomněl významné události uplynulého roku, kterými podle Vystrčila byla koronavirová pandemie, tornádo na jižní Moravě a volby do Sněmovny.

Diskuze Vstoupit do diskuze
71 lidí právě čte
Daniel Procházka
Autor článku

Daniel Procházka

Nadšenec do politiky a kultury. Momentálně i redaktor pro Události247, díky kterým můžu své zájmy rozvíjet.

Zobrazit další články