Šídlo s Kubalem se vysmáli Ovčáčkovi kvůli jeho příspěvku na Twitteru. Zopakujte si dějiny, říkají

Hrad prý dodržuje tradice stanovené Masarykem a Havlem. Široká veřejnost ani známý čeští novináři  s tímto vyjádřením úplně nesouhlasí. 

i Zdroj fotografie: s vědomím Jiřího Ovčáčka / Facebook
                   

 Jiří Ovčáček se na platformě Twitter obul do kritiků chování prezidenta Miloše Zemana, který odmítá jmenovat Jana Lipavského (Piráti) ministrem zahraničí. Označil je za upocené zbabělce v tesilu, kteří po revoluci převlékli kabáty za značkové obleky. Hrad podle něj následuje Masarykovu a Havlovu tradici skutečného přátelství s Izraelem.

Ovčáčkův tweet

„Jak se ti upocení zbabělci v tesilu, co převlékli po revoluci kabáty za značkové obleky, a jejich pilní žáci argumentačně zase schovávají za Moskvu a Peking! Ne, holenkové, tady jde o Masarykovu a Havlovu tradici skutečného přátelství s Izraelem. A tu bude Hrad bránit,“ napsal mluvčí prezidenta na sociální síti.

Ovčáčkův příspěvek

Reakce přišla z nenadání. „Počítá se do toho skutečného přátelství a tradice i to, když Zemanova vláda v červenci 2000 slavnostně otevřela zastupitelský úřad v palestinském hlavním městě Ramalláhu?“ ptal uživatel twitteru Poslední skaut „Jistý převlečený zbabělec v roce 2016 místo na pohřeb Šimona Perese raději vyrazil za svým řídícím důstojníkem Jakuninem na Rhodos. Opravdový přítel Izraele jako z učebnice,“ citovalo Forum24 dalšího uživatele.

Vyjádření českých novinářů

„Masarykova tradice přátelství s Izraelem? Jste si úplně jistý, Jiří?“ zeptal se na Twitteru například novinář a politický komentátor Jindřich Šídlo. Izrael vznikl až jedenáct let po smrti Tomáše Garrigua Masaryka. „Doporučil bych projít si základní data z dějin Blízkého východu (abyste toho neměl moc najednou, stačí dojít do května 1948),“ sdělil mluvčímu novinář Michal Kubal.

iZdroj Fotografie: s vědomím Jindřicha Šídla / Facebook
Jindřich Šídlo

Teď už jen čekám, kdy tyhle dvě novinářské křepelky oznámí, že Izrael nikdy neexistoval a že lžu,“ zareagoval Ovčáček. „Stačí si pustit tu vaši ČT. Člověk nepozná, jestli sleduje Televizní noviny z roku 1981 nebo aktuální zpravodajství. Ale nebojte, máte to dobré. Vzorně plujete s proudem, a to se vyplatí, ne?“ dodal pak na adresu Kubala.

Diskuze Vstoupit do diskuze
64 lidí právě čte
Autor článku

Martin Duplák

Bývalý redaktor webu ČT24, jehož koníčkem, a dlouhodobě i denní prací, jsou ekonomika a finance. Zaměřuji se také na kulturu a osobnosti.

Zobrazit další články