Urgentní: Chodíte nakupovat do Alberta? Pokud jste si tam koupili tohle maso, hrozí vám obrovský problém

V poslední době se v českých obchodech množí záchyty nekvalitního či zkaženého masa. To, že není v pořádku, navíc zákazník často zjistí až doma.

i Zdroj fotografie: Food & Spirits Magazine / Creative Commons / CC-BY-SA
                   

Drůbeží maso podle expertů na výživu patří do zdravého jídelníčku. Kde si ho však koupit a mít jistotu, že bude v pořádku? Se záchyty vadného zboží se totiž v poslední době roztrhl pytel. Na Událostech247 jsme nedávno informovali například o tom, že při nedávné kontrole v havířovském supermarketu Albert objevili kontroloři nebezpečné kuřecí hřbety na polévku, které silně zapáchaly po kažení.

Kuřecí maso se stává rizikovým

Podobné záchyty jsou téměř na denním pořádku. Psali jsme o tom, že inspekce odhalila v jedné z prodejen potravin Hruška kuřecí křídla, která byla zkažená a zapáchala. Informovali jsme také, že na českém trhu se už několikrát objevilo kuřecí, které bylo kontaminované bakteriemi rodu salmonella, většinou šlo o maso dovezené z Polska. Tato nebezpečná bakterie přitom může vážně ohrozit především malé děti a starší nebo nemocné osoby, protože jim může mimo jiné způsobit dehydrataci.

Oblíbené maso z Albertu je obrovské nebezpečí. Dáte si jediné sousto a máte problém. Kdo ho máte doma, ihned ho vyhoďte

Kuřecí maso by přitom podle expertů mělo být jedním z nejbohatších zdrojů nejen bílkovin, jak jsme informovali na Událostech247. Obsahuje však také spousty vitamínů a minerálů. Je velmi bohaté na vitamín B6, který je nezbytný pro metabolismus aminokyselin, sacharidů, ale také tvorbu červených krvinek a posílení imunitního systému. „Salmonelu jsem měla minulý rok v létě, nevím ale z čeho. Ty bolesti břicha a průjmy, to bych už nechtěla nikdy zažít,“ popisuje paní Hedvika.

Zkontrolujte si doma mrazáky

Státní zemědělská a potravinářská inspekce nedávno objevila zapáchající kuřecí stehna v plastové vaničce, výrobcem byla firma Rabbit Trhový Štěpánov. Prodávali je v prodejně Albert v Kroměříži. Konkrétně šlo o šarži L: 422450554, s datem minimální trvanlivosti do 12. 1. 2024. Je tedy možné, že by někteří zákazníci toto maso mohli mít ještě doma v mrazáku. Pokud by ho tam dali rovnou v původním obalu, na to, že zapáchá, neměli šanci přijít.

iZdroj fotografie: SZPI
Uvedenou šarži masa by lidé neměli konzumovat

Inspekce o záchytu informuje na svém webu Potraviny na pranýři. „Je to smutné, když pak doma vybalíte tohle. Mám s tím taky zkušenost, i když to bylo z jiného obchodu. Málokomu se však podle mě chce jít s tímto zapáchajícím masem zpátky do obchodu a tam se s někým handrkovat o vrácení peněz,“ řekla Událostem247 paní Alexandra s tím, že teď se snaží nakupovat maso spíš u farmářů, i když je dražší.

Koupili jste si někdy domů zkažené maso? Podělte se o to s námi v komentářích dole pod článkem

Diskuze Vstoupit do diskuze
56 lidí právě čte
Daniel Procházka
Autor článku

Daniel Procházka

Nadšenec do politiky a kultury. Momentálně i redaktor pro Události247, díky kterým můžu své zájmy rozvíjet.

Zobrazit další články