Piráti přišli o dalšího člena. Pražský zastupitel nesouhlasí s jejich názory. „Extrémní ukřičení levičáci,“ napsal

Zastupitel Prahy 9 Petr Daubner v úterý vystouil z České pirátské strany, ve které byl čtyři roky. K rozhodnutí ho vedla proměna strany.

i Zdroj fotografie: Flickr
                   

Bývalý člen Pirátské strany Petr Daubner svůj odchod odůvodnil na sociální síti Facebook. „Mám pocit, že Pirátské strana je dnes jiná, než kdy jsem do ní vstupoval,“ napsal. Podle něj v roce 2017 šlo o liberálně středovou stranu. Daubner popsal, že se mu líbilo, že Piráti kladli důraz na transparentnost a požadovali jasná pravidla, která by měla být směrodatná pro všechny politiky.

Příšerná volební kampaň

„U Pirátů byli lidé pravicově i levicově zaměření. Názory členů byly někdy dost odlišné, ale na mě pozitivně zapůsobila právě ta „jednota v různosti“. Čestnost a upřímnost v jednání pro mě byla víc než nějaká vytříbená ideologie,“ pokračuje Daubner ve svém vysvětlení, co ho před lety vedlo k tomu se přidat k Pirátům. Za poslední rok se ale jeho názor proměnil. Důvodem je změna prostředí ve straně a konec fungování principů, na kterých byli Piráti postaveni.

Jak dále pražský zastupitel ve svém prohlášení uvádí ve straně jdou stále více slyšet extrémní levicové názory. „Principy, které pro Piráty vždy platily (například nekumulace funkcí), najednou už neplatí, i když je máme v našich vnitřních pravidlech, respektive platí jen pro někoho,“ uvedl pro příklad Daubner. Ve svém příspěvku se vrátil také k podzimním parlamentním volbám. Má za to, že měli Piráti příšernou volební kampaň.

Daubner kandidoval i do Senátu

Nelichotivě se vyjádřil Daubner také ke koalici s hnutím STAN. Co mu nejvíce vadí je ale fakt, že vedení strany téměř neokomentovalo volební neúspěch. „Vedení strany téměř vůbec nekomunikuje s členskou základnou, protože se bojí skládat účty z volebního superdebaklu, za který je samo nejvíce odpovědné,“ myslí si bývalý člen Pirátů.

iZdroj fotografie: Česká pirátská strana
Piráti a STAN

Jak informuje server iDnes Petr Daubner je zastupitelem za Pirátskou stranu na Praze 9 od října 2018. O rok později kandidoval za Piráty do Senátu v doplňovacích volbách a skončil na třetím místě. Daubner není prvním politikem, který po volbách vystoupil z Pirátské strany. Svůj odchod v pondělí oznámil místopředseda Pirátů martin Kučera. Ten uvedl, že na všechny stranické funkce rezignuje z osobních důvodů.

Diskuze Vstoupit do diskuze
94 lidí právě čte
Lucie Cochlarová
Autor článku

Lucie Cochlarová

Už při studiu ekonomiky jsem začala pracovat v Rádiu Čas a Televizi Relax. Sedm let jsem přinášela zprávy jako reportérka pro Televizi Nova, a to hlavně do Televizních novin. Práce editorky je pro mě výzva.

Zobrazit další články