Chcete ušetřit za kuřecí maso? Prodavačka vám prozradí, jak snadno ušetří i stovky korun. Je to úplně primitivní, tento trik je známý už desítky let.
Zatímco oblíbené kuřecí prsa stále patří mezi nejčastěji kupované části drůbežího masa, jejich cena roste tak rychle, že mnozí spotřebitelé začínají přemýšlet, jak se těmto drahým kouskům vyhnout. Ceny v obchodech sice nijak neovlivníme, i přesto ale existuje způsob, jak za kuřecí maso ušetřit. Jeden z takových způsobů nám nedávno prozradila prodavačka, kterou jsme jménem naší redakce Událostí247 oslovili. Jak se podle ní dá co nejlépe ušetřit?
Kuřecí maso a jak na něm ušetřit
Z dat Českého statistického úřadu jde jasně vidět, že cena kuřecího masa neustále roste. Vždyť jen za poslední rok se cena za kilogram zvedla o více než 10 Kč. To se ale bavíme o kuřeti jako takovém, za některé jeho části pak zaplatíte ještě více. V dnešní době není žádným překvapením, když například za kilogram kuřecích prsou zaplatíte přes 200 Kč. Například řetězec Albert je nabízí za 233 Kč, Tesco pak za 220 Kč. Existuje ale jednoduchý způsob, jak na kuřecích řízcích ušetřit.
„Spousta lidí si neuvědomuje, že u kuřecího masa neplatí kolikrát ani za maso samotné, jako spíš za službu. Kuřecí prsa se u nás prodávají za dvě stovky, přitom celé kuře o hmotnosti 1,5 kilogramu koupíte kolikrát i za 90 Kč. Můj tip na to, jak za kuřecí maso ušetřit? Neexistuje nic jiného, než si koupit celé kuře,” řekla Událostem247 prodavačka Kamila Dvořáková, která pracuje ve známém pražském supermarketu.
A má pravdu. Za kuřecí prsa většinou totiž zaplatíte dvakrát tolik, co za celé kuře. Jen pro zajímavost, když si pak kuře sami naporcujete doma, dostanete z něj prsa, stehna, křídla, hřbet, vnitřnosti, krk a v neposlední řadě skelet. Zatímco většinu použijete například ke grilování, smažení či pečení, zbytek pak můžete používat do polévky.
Platí se hlavně za službu
Když celé kuře vyjde většinou levněji než například kuřecí prsa, proč si ho vlastně lidé nekupují? I na tuto otázku nám odpověděla paní Kamila Dvořáková: „Je to pohodlnost, o ničem jiném. Já to chápu, někomu se prostě kuře porcovat nechce, nebo na to prostě nemá čas. Pak se ale nemohou divit, že je kuřecí maso stojí tolik peněz. Já kuře naporcuju za 20 minut a udělám z něj klidně i čtyři jídla pro celou rodinu,” prozradila nám.
Jedno celé kuře v sobě skrývá víc než jen hlavní chod. Můžete z něj připravit kuřecí vývar, použít játra do omáčky, křídla na pečení a z prsou si klidně udělat řízky. V důsledku tak získáte ingredience na několik jídel za cenu jednoho balíčku drahého masa. Je to tedy naprosto jednoduché – pokud máte čas na porcování kuřete, vždy ho kupte celé. Z finanční stránky věci se vám to opravdu vyplatí.
Kupujete celé kuře?

