Krkovice prodávaná ve Frýdlantu byla zkažená a oslizlá. Zákazníci by výrobek neměli konzumovat

V prodejnách potravin se stále častěji objevují potraviny, které by na pultech být vůbec neměly.

i Zdroj fotografie: Dezidor/ Creative Commons / CC-BY-SA
                   

Podobná praxe není v dnešní době bohužel ničím výjimečným. O záchytech nevyhovujících potravin na Událostech247 informujeme pravidelně. Například v havířovském supermarketu Albert inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce objevili zapáchající kuřecí maso. Konkrétně se jednalo o mražené Kuřecí hřbety na polévku od výrobce RABBIT Trhový Štěpánov.

Nebezpečné drůbeží maso

Drůbeží maso je podle expertů obecně zdravé. Jak jsme na Událostech247 několikrát informovali, v poslední době to však tak úplně neplatí. Kontroly Státní zemědělské a potravinářské inspekce v něm totiž stále častěji odhalují nebezpečné bakterie. Většinou se jedná o maso původem z Ukrajiny. Právě takové prodávali před nedávnem v chlazené i mražené podobě například v prodejnách Makro. Kontroly prokázaly, že maso obsahuje bakterie salmonely.

Máte doma tohle kuřecí maso? Prodávalo se po kilech, teď vyplavala pravda na povrch. Nejezte ho, jinak to skončí špatně

Že s touto bakterií není radno si zahrávat dokládá široká škála projevů, jež onemocnění salmonelózou, které zapříčiňuje právě bakterie salmonela, má. Víte od nás, že onemocnění začíná postupně celkovou nevolností, bolestmi hlavy a bolestí břicha. Poté následuje zvracení a později i průjem. Onemocnění je doprovázeno horečkou, někdy dokonce i zimnicí. Pro malé děti a starší lidi je obzvláště nebezpečné, protože může způsobit dehydrataci.

Krkovice byla na první pohled zkažená

V pořádku nebyla ani hluboce zmrazená tříkilová husa, kterou prodávali v obchodním řetězci Kaufland. Šlo o výrobek dovezený z Maďarska. Psali jsme, že také v tomto mase byly bakterie, které způsobují salmonelózu. Někdy však může být patrné na první pohled, že koupené maso bychom jíst neměli. Státní zemědělská a potravinářská inspekce nedávno odhalila v prodejně Dung Son Tran ve Frýdlantu zkažené vepřové maso. Informuje o tom na svém webu Potraviny na pranýři.

iZdroj fotografie: SZPI
Výše uvedený výrobek byl zkažený a oslizlý

Konkrétně šlo o balenou uzenou krkovici s datem spotřeby do 18. 3. 2024. Lidé by ji tedy mohli mít ještě doma v mrazáku. Výrobek zapáchal po kažení a měl oslizlý a lepkavý povrch. Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení. Vzorek byl odebrán z načatého balení. „Tohle se mi stalo přímo tady u nás u řezníka. Kupovala jsem tři plátky uzeného a když jsem to doma rozbalila, byl ten prostřední oslizlý a smrděl,“ popisuje paní Pavla s tím, že do daného obchodu pak už nechodila.

Diskuze Vstoupit do diskuze
59 lidí právě čte
Aleš Peterka
Autor článku

Aleš Peterka

Nadšenec do spotřebitelských a regionálních témat. Za svou primární oblast zájmu v rámci zpravodajství považuji hlavně informovat lidi o nekalých praktikách prodejců.

Zobrazit další články