Citron, sůl nebo jedlá soda. To vše může výrazně pomoci s tím, aby bylo tvrdé maso opět měkké. V praxi je navíc možné jednotlivé metody kombinovat.
Redakce Událostí247 před časem přinesla tipy na to, jak oživit tvrdý chléb a mít z něj opět čerstvý měkký bochník jako z pekárny. Podobně se dá s pomocí pár jednoduchých surovin změkčit i tvrdé maso. Stačí dodržet tento postup.
Pomůže naklepání nebo pomalé vaření
Asi nejjednodušším způsobem, jak z tvrdých kusů masa udělat měkké plátky, je mechanicky je naklepat paličkou, jak doporučuje web The Kitchn. Tím se naruší svalová vlákna a maso bude křehčí. Při samotném vaření či pečení pak pomůže také pomalejší příprava při nižších teplotách, například v pomalém hrnci nebo pod pokličkou. Také to výrazně přispěje k tomu, že maso změkne.
Velkou službu pak udělá také třeba sůl, respektive slaný nálev. Jak redakce Událostí247 dále zjistila z informací serveru Southern Living, ten pomáhá masu absorbovat více vody, čímž si zachová křehčí a měkčí konzistenci. Zejména u tenkých plátků masa může posloužit i citronová šťáva, ocet nebo jogurt. Všechny tyto suroviny způsobí, že pevné struktury v mase se rozloží a změknou.
Maso může změknout i pomocí jedlé sody
Pro mnohé překvapivý pomocník může být i jedlá soda. Ta podle informací webu Taste of Home zvyšuje pH na povrchu masa, čímž zpomaluje stahování svalových vláken během vaření. Podobně pak funguje i kypřící prášek. Obě přísady zaručí, že maso, které bylo tvrdé, kouzelně změkne.
Ať už lidé použijí kterýkoli z těchto tipů, výsledek určitě mile překvapí. Podle redakce Událostí247 navíc není přínosem jen chutnější maso, ale také finanční úspora. Namísto vyhazování tvrdého, zdánlivě už nepoužitého jídla jej mohou lidé pomocí těchto triků snadno oživit a ještě spotřebovat.
Jaký trik používáte na změkčení masa vy?


