Další kandidát na prezidenta? Miliardář a bojovník proti povinnému očkování

Karel Janeček, podle jeho okolí, už zbrojí na bitvu o Hrad. On sám se však zatím ke kandidatuře odmítá vyjádřit a čeká na správný čas. Ten by měl přijít v lednu. Jeho „prezidentský tým“ už ale pilně pracuje.

i Zdroj fotografie: David Sedlecký / Creative Commons / CC BY-SA
                   

Prezidentské volby se blíží a spekuluje se o možných kandidátech, kteří svou kandidaturu oficiálně nepotvrdili. Jedním z nich je i Karel Janeček, který vydá prohlášení v lednu. Podle některých zdrojů deníku E15 má už však prezidentský tým a shání podporu. Vzhledem k hodnotě jeho majetku nebude muset řešit financování kampaně.

Témata: koronavirus a svoboda

I když Janeček stále odmítá o kandidatuře mluvit, okolí potvrzuje, že na kampani intenzivně pracuje. Aktuálně jako téma svého veřejného vystupování si vybral koronavirus. Janeček je proti povinnému očkování a zpochybňuje i jeho přínos. Mnoho lidí si ho pamatuje hlavně z projevu během vyhlašování ankety Český slavík.

iZdroj fotografie: Depositphotos
Pražský hrad

V rozhovoru pro deník E15 uvedl, že se Česko i část světa blíží totalitnímu režimu. „Bude dobře, když se svoboda společnosti, sjednocení lidu a zabránění diskriminaci stanou tématy kampaně a nebudou se nad tím zavírat oči,“ řekl v rozhovoru Janeček. Podle některých zdrojů mu jeho tým pro prezidentskou kampaň pilně pomáhá s přípravami a strategií kandidatury.

Poradce Petr Bouška

Součástí týmu má být například jeho tisková mluvčí Martina Häckl, šéfka portfolia start-upů Petra Cihlářová či Ondřej Drebota. Ten je výkonným ředitelem organizace Entropiq, do které Janeček investoval. Nejdůležitějším poradcem má však být Petr Bouška, který byl tváří zaniklého hnutí Tak jo!, a které Janeček také financoval.

Podle jednoho ze zdrojů deníku E15 existuje tým, se kterým Janeček vše diskutuje, Bouška pak má údajně poslední slovo. Pro Janečka bude důležitá i podpora voličů z venkova, kteří často preferovali Miloše Zemana. Od toho se Janeček ostře distancoval. Podle jeho slov je již prezident za zenitem a nevykonává svou funkci dobře.

Diskuze Vstoupit do diskuze
54 lidí právě čte
Ondřej Kočí
Autor článku

Ondřej Kočí

Zobrazit další články