Slovenský lékař měl falešný covid pas. Skončil v nemocnici a musí být napojen na kyslík. Asi ho čekají problémy s policií

Slovenský lékař, který veřejně odmítal očkování a kritizoval lékaře, leží ve vážném stavu v nemocnici. Možná ho bude čekat policejní vyšetřování.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Známý slovenský antivaxer lékař Michal Piják již dlouho vystupuje proti očkování a upozorňuje na nežádoucí účinky. Lidé jeho slova používají, aby ospravedlnili své rozhodnutí se neočkovat. Piják se však nyní nakazil koronavirem a jeho stav je velmi vážný. O jeho stavu informoval server CNN Prima NEWS.

Bude se o něj zajímat policie

Lékař Michal Piják pracuje na interním oddělení nemocnice Kramáre v Bratislavě. V minulosti na sociálních sítích ostře vystupoval proti očkování. „V nemocnicích dnes leží kopa pacientů s klinickými projevy závažných nežádoucích účinků po vakcinaci, které jsou nesprávně diagnostikované a tím pádem nesprávně léčené,“ napsal lékař.

iZdroj fotografie: Depositphotos
Slovenská policie

Navíc se o něj pravděpodobně brzy začne zajímat policie, nyní však leží s těžkým průběhem covid-19 v nemocnici. Piják ve středu při hospitalizaci předložil covid pas, podle kterého se nechal naočkovat vakcínou firmy Johnson&Johnson. V krvi však neměl žádné protilátky, což poukazuje na to, že očkován nebyl.

Kritizoval i lékaře

V posledních měsících Piják kritizoval nejen očkování, ale i zdravotníky pracující na covidových odděleních. Ti ho vyzvali, ať si jde zkusit pracovat do první linie. Podle Pijáka šlo jen o trapné a silácké řeči. Propagoval také například antiparazitikum Invermectin místo očkování,

iZdroj fotografie: Depositphotos
Praktický lékař

Na covid-19 bohužel umírají také plně očkovaní lékaři. O smutném případu informoval web Daily Mail. V Británii zemřel oblíbený chirurg, který neúnavně pomáhal zachraňoval pacienty. Bohužel i přes plné očkování se nakazil a o měsíc později zemřel. Lékaři o něm říkali, že by jako 10 chlapů v jednom těle.

Diskuze Vstoupit do diskuze
77 lidí právě čte
Lucie Cochlarová
Autor článku

Lucie Cochlarová

Už při studiu ekonomiky jsem začala pracovat v Rádiu Čas a Televizi Relax. Sedm let jsem přinášela zprávy jako reportérka pro Televizi Nova, a to hlavně do Televizních novin. Práce editorky je pro mě výzva.

Zobrazit další články