Místopředsedkyně Sněmovny za ANO šlápla vedle v přímém přenosu: Babišovo hnutí prý mělo nejlepší výsledek v historii

Jako každou neděli vysílala televize Prima diskusní pořad Partie a jak už je zvykem, ani tentokrát nebyla o zajímavé situace nouze.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Hostem pořadu byla mimo jiné také Jana Mračková Vildumetzová, která je místopředsedkyní poslanecké sněmovny. Nezapomněla se veřejně pochlubit tím, že hnutí Andreje Babiše získalo v podzimních volbách 27 procent hlasů. Jak informuje Forum24, Vildumetzová je přesvědčena, že takový výsledek se nikdy nikomu jinému po osmi letech vládnutí nepodařil.

Místopředsedkyně sněmovny se pořádně přepočítala

Prvenství ANO se snažila pořádně vyzdvihnout: „My jsme volby v říjnu vyhráli, získali jsme 27 procent po osmi letech vládnutí. Bohužel matematika je taková, že musíte mít 101 poslanců, my je nemáme a respektujeme to,“ uvedla v pořadu. Její názor však nesdílela moderátorka Terezie Tománková. „Koalice SPOLU získala více hlasů než hnutí ANO,“ oponovala Mráčkové.Ta ovšem pohotově zareagovala: „No, získala, ale my máme více mandátů.“

iZdroj fotografie: Česká pirátská strana
Vít Rakušan

Pravda je však zcela opačná. Zatímco hnutí ANO skončilo v loňských parlamentních volbách na druhém místě s výsledkem 27,12 procenta a získalo 1 458 140 hlasů, sociální demokraté měli v roce 2006 po osmi letech vládnutí mnohem lepší výsledek. Skončili na druhém místě za vítěznými občanskými demokraty s výsledkem 32,32 procenta a ziskem 1 728 827 hlasů. Měli za sebou dvě volební období a na rozdíl od hnutí ANO také od roku 1998 do roku 2006 post premiéra.

Rakušan se Vildumetzové pěkně vysmál

Do Mračkové Vildumetzové se opřel také ministr vnitra a šéf Starostů Vít Rakušan. Jsem rád, že se hnutí ANO probralo. Dříve ho reprezentovali jen Andrej Babiš a Jaroslav Faltýnek. Teď ukazují, že také umějí mluvit. A to je dobře, zasloužíme si tvrdou opozici,“ nechal se slyšet v Partii na CNN Prima News. Poukázal například na příspěvek, který Vildumetzová zveřejnila 29. prosince na Twitteru. Tehdy nové vládě vyčítala, že je v regionech málo očkovacích míst. „To jsme byli ve vládě 12 dní. Já se musím smát,“ rýpl si Rakušan.

To, že hnutí ANO začalo být na sociálních sítích po volbách velmi aktivní, potvrdil také web Neovlivní.cz. Má to za novou strategii, která má směrovat šéfa hnutí Andreje Babiše do prezidentského křesla. „Šéf teď bude vystupovat jako ten, kdo zachraňuje a nerozděluje společnost. Padlo rozhodnutí, že do Fialovy vlády budou zajíždět hlavně poslanci. On bude stát jakoby mimo a ukazovat přívětivou tvář. Nehodlá se účastnit přestřelek ve sněmovně. Bude se soustředit na své turné v obytňáku,“ řekl webu nejmenovaný Babišův kolega.

Diskuze Vstoupit do diskuze
95 lidí právě čte
Ondřej Kočí
Autor článku

Ondřej Kočí

Zobrazit další články