Návrat domů v nedohlednu. Hlůšková se z Pákistánu zřejmě jen tak nedostane, celníci její případ vrací zpátky k soudu

Případ mladé ženy, kterou před třemi lety zadrželi na letišti v Láhauru s drogami v kufru, zatím šťastný konec mít nebude. Měla přitom být už dávno doma. 

i Zdroj fotografie: S vědomím Terezy Hlůškové / Facebook
                   

Češka Tereza Hlůšková je zoufalá. Vypadá to, že její návrat z Pákistánu zpět do Česka je zatím stále v nedohlednu. I když je 25letá žena na svobodě, zemi stále nemůže opustit, protože celníci chtějí vrátit její případ před soud. Nikdo tak není schopen odhadnout, co s Terezou bude a jestli se domů dostane alespoň na vánoční svátky. Informoval o tom server Extra.

Mladá Češka se měla živit jako prostitutka

Terezin příběh začal v roce 2018, když ji celníci na letišti v Láhauru zadrželi s devíti kilogramy kokainu v jejím zavazadle. Tehdy jí bylo 22 let. Byla okamžitě zatčena a u soudu, na který čekala více než rok, pak dostala osm let a osm měsíců natvrdo. Na pašování drog údajně nebyla sama. Její kamarádka Simona H. prý figurovala jako důležitá spolupachatelka a zřejmě měla prsty i v zatčení své kamarádky.

iZdroj fotografie: Depositphotos
Pákistánská vlajka

Poté, co byla Hlůšková zadržena, začala Simona H. tvrdit, že do Pákistánu jezdila pouze za účelem modelingu, jak prezentovala na svém Instagramu. To ovšem jedna její kamarádka vyvrátila. Cesty do ciziny prý navíc rozhodně nebyly luxusní, jak se snažily obě pašeračky tvrdit. Tereza sice studovala na církevním gymnáziu, které nedokončila, ale žádná světice to nebyla. V minulosti se měla živit také vlastním tělem.

Ministerstvo Terezu ukrývá na neznámem místě

Soud v Pákistánu Terezu zprostil obvinění začátkem listopadu, v zemi však musela dál zůstat. Celníkům, kteří u ní v roce 2018 drogy našli, se totiž rozhodnutí soudu vůbec nelíbilo a celou kauzu proto poslali před Nejvyšší soud. Mladá žena se do té doby bude zdržovat na neznámém místě. Redakce eXtra.cz proto požádala o rozhovor velvyslance v Pákistánu. Tomu ale zamezilo ministerstvo zahraničí, které na informace ohledně případu uvalilo embargo.

iZdroj fotografie: Depositphotos
Ochranka

Vypadá to tedy, že by v případu mohlo dojít k zásadnímu zvratu. Mluvčí ministerstva zahraničí Eva Davidová totiž mluvila o „možném vývoji situace.“ Jasněji by mohlo být už příští týden. Davidová k tomu uvedla: „Stále platí, že Velvyslanectví České republiky v Islámábádu české občance ve spolupráci s jejím právníkem pomáhá u pákistánských úřadů zajistit, aby mohla odcestovat domů co nejdříve.“

Diskuze Vstoupit do diskuze
90 lidí právě čte
Lucie Cochlarová
Autor článku

Lucie Cochlarová

Už při studiu ekonomiky jsem začala pracovat v Rádiu Čas a Televizi Relax. Sedm let jsem přinášela zprávy jako reportérka pro Televizi Nova, a to hlavně do Televizních novin. Práce editorky je pro mě výzva.

Zobrazit další články