Řidič srazil na přechodu mladou dívku. Poplácal ji po ramenou a z místa nehody ujel

V České Lípě došlo k nehodě, při které srazil řidič na přechodu mladou dívku. Jeho následné chování nebylo morální a aktuálně pro něm pátrá Policie ČR.

i Zdroj fotografie: Policie ČR
                   

V pondělí 22. listopadu po 14:00 přecházela patnáctiletá dívka v České Lípě přes přechod pro chodce. Řidič vozidla Škoda Felicia ji srazil a následně odjel. Podle TN.cz jel řidič svižně, nevěnoval pozornost řízení a na brzdu šlápl čtvrt vteřiny před nárazem. Dívka také auto zaregistrovala až na poslední chvíli.

Řidič ji nezaregistroval

Celou situaci natočily bezpečností kamery, video zveřejnila Police ČR a žádá veřejnost o pomoc při pátrání po řidiči. Dívka v pondělí přecházela přes ulici Děčínská v České Lípě. Před vstupem na přechod se rozhlédla a následně začala přecházet. Bohužel se při přecházení dívala do svého telefonu.

iZdroj fotografie: Depositphotos
Policie ČR

Jen pár kroků před chodníkem do ní najel prozatím neznámý řidič, dívku náraz odmrštil a dopadla prudce na zem. Řidič na místě zastavil jen krátce a zeptal se dívky, jak se cítí. Žádná zjevná zranění neviděl, tak se přestal o ni zajímat a odjel. Podle Policie ČR se řidič dopustil tří přestupků a hrozí mu sankce.

Policie žádá o pomoc

Řidič ohrozil chodce na přechodu, nesetrval na místě nehody a nehodu neoznámil policii. Dívka byla po nárazu v šoku, proto řidiči nejspíš řekla, že ji nic není. Ten však neměl zdravotní stav dívky posuzovat a zavolat záchrannou službu, nebo alespoň počkat na její rodiče. Dívka však po nehodě odkulhala domů a na ambulanci ji odvezla až její matka.

iZdroj fotografie: Pixabay
Policejní vozidlo

Dívka naštěstí nemá žádná vážná zranění. Policisté vyzývají veřejnost a žádají svědky, aby je kontaktovali a případně poskytli záběry z palubních kamer. Jelikož si řidič poškodil část vozu, možná vyhledá servis či si bude shánět náhradní díly. Policisté uvítají jakékoliv informace, které pomohu vypátrat řidiče vozu.

Diskuze Vstoupit do diskuze
129 lidí právě čte
Lucie Cochlarová
Autor článku

Lucie Cochlarová

Už při studiu ekonomiky jsem začala pracovat v Rádiu Čas a Televizi Relax. Sedm let jsem přinášela zprávy jako reportérka pro Televizi Nova, a to hlavně do Televizních novin. Práce editorky je pro mě výzva.

Zobrazit další články