Nezvyklou nehodu řešila policie u Pelhřimova. Opilý muž driftoval na letištní ploše. Zranil 4 lidi

Chování automobilu na náledí může být nevyzpytatelné. Speciální kurzy řidiče mohou naučit, jak se chovat, ale je vhodné mít s sebou zkušeného instruktora.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Policisté na Pelhřimovsku řešili v noci ze soboty na neděli kuriózní dopravní nehodu na neobvyklém místě. Nestala se na silnici, ale na ploše letiště v obci Kámen. To si skupina lidí vybrala jako místo zábavy a na kluzkém povrchu zkoušeli, jak se s autem takzvaně driftuje. Vše se jim vymklo z rukou a na místo krom policistů museli dorazit i záchranáři.

Na letišti zkoušel školu smyku

„Dvaadvacetiletý řidič osobního vozidla Škoda Octavia zde s vozidlem smykoval. Při tomto manévru s ním ve vozidle seděl na zadním sedadle jeden spolujezdec. Další tři lidé manévrům přihlíželi venku na ploše. Řidič vozidla úmyslně uváděl vozidlo do smyku a narazil na letištní ploše do tři přihlížejících,“ popsala pro iDNES událost policejní mluvčí Dana Čírtková.

iZdroj fotografie: Depositphotos
Sanitka

Muž za volantem byl opilý

Všichni tři přihlížející byli zranění, stejně jako spolujezdec uvnitř automobilu. Po ošetření museli dva zraněné záchranáři převézt do nemocnice. Kromě toho má muž, který automobil řídil, další problém. „Policisté provedli u řidiče osobního vozidla dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl pozitivní, přístroj ukázal 1,28 promile alkoholu v dechu,“ dodala podle Novinek Čírtková. Na letiště se svým automobilem ani nesměl vjet. Podle policistů je na příjezdu k němu zákaz vjezdu. Událost nyní vyšetřují.

Diskuze Vstoupit do diskuze
67 lidí právě čte
Ondřej Kočí
Autor článku

Ondřej Kočí

Zobrazit další články