V letadle si odmítl nasadit roušku a na letušku vystrčil zadek. Ve vězení si za to může pobýt až desítky let

Incidenty na palubách letadel, kdy si cestující odmítají nasadit roušku, nejsou ojedinělé. Americký Federální úřad pro letectví proto razí politiku nulové tolerance.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Pasažér si odmítl v letadle nasadit ochranu dýchacích cest, která má omezit šíření epidemie koronaviru, teď může skončit za mřížemi. Stalo se to při letu z Dublinu do New Yorku, v němž si občan Irska, který si nechtěl nasadit roušku, na letušku vystrčil holé pozadí. V případě odsouzení za napadení muži nyní hrozí až dvacet let vězení. O případu informoval britský deník The Guardian.

Složil kauci 430 tisíc

Do Spojených států cestoval devětadvacetiletý Shane McInerney 7. Ledna s leteckou společností Delta Air Lines. Podle trestního oznámení si opakovaně odmítl nasadit roušku, dokonce hodil v letadle plechovku, která zasáhla do hlavy jednoho ze spolucestujících a rovněž si „stáhl kalhoty a spodní prádlo a vystrčil na letušku a další cestující zadek“. O týden později už stanul, podle The Guardianu, před soudem v New Yorku.

iZdroj fotografie: Depositphotos
Delta Air Lines

Byl obviněn „z úmyslného napadení a zastrašování člena palubní posádky“. Podle mluvčího soudu může obviněnému hrozit až dvacet let vězení. McInerney chtěl letět až na Floridu, kde získal práci ve fotbalové akademii. Soud Ira propustil na kauci za dvacet tisíc dolarů, což je zhruba 430 tisíc korun. Teď čeká na zahájení procesu.

Místo roušky tanga

Politiku nulové tolerance vůči cestujícím, kteří narušují průběh letu, nedodržují pokyny letové posádky nebo se chovají v rozporu s federálními zákony, oznámil v souvislosti s epidemií covidu-19 loni v lednu americký Federální úřad pro letectví. Udělal to v reakci na množící se verbální i fyzické útoky cestujících vůči letovému personálu, který je upozorňoval na nošení roušek.

I heard several passengers followed him off the plane by taking their mask off in unity…. The panties covered his face gap, it works the same as a mask!!

Zveřejnil(a) Roland Ocampo dne Čtvrtek 16. prosince 2021

Případ McInerneye není totiž ojedinělý. Jeden z incidentů se odehrál na palubě letu společnosti American Airlines z Miami do Londýna. Kvůli cestující, která si odmítla nasadit roušku, se letoun vrátil zpět na Floridu. Kuriózní situace se odehrála, podle Novinek, v prosinci během vnitrostátního letu mířícího z Floridy do Washingtonu. Personál letadla musel vykázat pasažéra, který si odmítl nasadit roušku a místo ní měl na obličeji nasazená červená tanga.

Diskuze Vstoupit do diskuze
98 lidí právě čte
Ondřej Kočí
Autor článku

Ondřej Kočí

Zobrazit další články