Rakouský nevěstinec nabízí slevu na své služby, pokud se zákazník prokáže očkováním

Pandemická situace s nemocí covid-19 se v mnoha evropských zemích zhoršuje. Panují zde přísné restrikce, které stále častěji dopadají na neočkované.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Na zábavní průmysl dopadla pandemie nemoci covid-19 velmi těžce. V Rakousku se ale situace pokusil využít jeden z místních nevěstinců. Protože rakouská vláda utahuje šrouby kolem lidí, kteří jsou neočkovaní nebo neprodělali covid-19, mohou následky dopadnout i do tohoto sektoru zábavního průmyslu. Nevěstinec přišel s nápadem, že zákazníky, kteří se nechají naočkovat, odmění, informoval server TN.cz.

Za očkování poukaz na služby

Princip odměny je jednoduchý. Podnik svým hostům nabízí testy a očkování. Každý, kdo na nabídku kývne, dostane poukaz na služby podniku v hodnotě zhruba jeden tisíc korun. Ten mohou klienti využít k úhradě jakékoli služby, kterou zde nabízejí. Neočkovaní totiž nově nebudou do podniku moci vstoupit. Přísná pravidla platí v Rakousku od pondělí.

iZdroj fotografie: Pixabay
Žena na masáži

Za kupon si lze užít i chvilku s některou z místních dam. Tento servis je samozřejmě atraktivní především pro muže. To ale neznamená, že by do podniku nemohly přijít i ženy. Nenabízejí zde jenom erotické služby, ale i řadu jiných. Součástí areálu je například fitness centrum. Kdo nemá rád trápení v tělocvičně, tomu jsou zde k dispozici masáže nebo wellness služby, případně si zde můžete třeba zajít do bazénu.

Čísla nakažených blízko rekordu

V Rakousku se situace s pandemií podobá České republice. Počty nemocných tu prudce rostou. Například v pátek 5. února zde úřady zaznamenaly 9 388 nových případů. Rekordní číslo z loňského roku přitom čítá 9 586 nakažených. Místní vláda proto bije na poplach. „Vývoj je výjimečný a obsazenost lůžek intenzivní péče se zvyšuje výrazně rychleji, než jsme očekávali,“ prohlásil podle Reuters rakouský kancléř Alexander Schallenberg.

iZdroj fotografie: Uživatel IAEA Imagebank / Creative Commons / CC BY-SA
Alexander Schallenberg

Od pondělí se proto v zemi zpřísňují pravidla pro osoby nad 18 let. Restaurace, bary, kulturní instituce, jako jsou kina a divadla, tělocvičny, ale například také lyžařské vleky, jsou dostupné jen lidem, kteří jsou plně očkovaní nebo prodělali covid-19. Očkování platí pouze devět měsíců, poté člověk musí na posilující dávku. Jenom test už nestačí, výjimkou jsou pouze testy lidí s jednou dávkou očkování, čekající na dávku druhou. Toto opatření ale platí jen do 5. prosince.

Diskuze Vstoupit do diskuze
106 lidí právě čte
Autor článku

Martin Duplák

Bývalý redaktor webu ČT24, jehož koníčkem, a dlouhodobě i denní prací, jsou ekonomika a finance. Zaměřuji se také na kulturu a osobnosti.

Zobrazit další články