Špatné načasování. Vojtěch se pyšnil oceněním za Tečku

V době, kdy epidemie covidu nabrala skokově na síle a nové případy atakují rekordy, došlo ke kuriózní situaci. Postaral se o ni ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

i Zdroj fotografie: S vědomím Adama Vojtěcha / Twitter
                   

Ministr v demisi se na svém Twitteru pochlubil oceněním, které dostala kampaň „Udělejme tečku za koronavirem“ v soutěži o nejefektivnější reklamu. Podílela se na ní Iniciativa Cesta ven a odnesla si zlatou medaili. Stalo se to přitom v okamžiku, kdy v České republice raketovým tempem stoupají přírůstky nakažených. Čísla jsou nejvyšší od začátku epidemie. Informaci přinesl web Echo24.

Kampaň zvítězila, ale Česko v očkování pokulhává za ostatními

Kampaň nebyla primárně zaměřena na odpůrce očkování, ale spíše na ty, kteří váhali nebo měli pochybnosti. Vojtěch byl z jejího úspěchu nadšený: „Jsem rád, že kampaň Udělejme tečku za koronavirem uspěla. Máme zlato ze soutěže o nejefektivnější reklamu – EFFIE, kterou pořádá Asociace komunikačních agentur. I díky ní je nyní proočkováno přes 71 % dospělé populace. V kampani pokračujeme dál. Děkujeme, očkujte se,“ napsal na svém twitterovém účtu.

Paradoxem však je, že Česko ve vakcinaci v mezinárodním srovnání stále zaostává. Naočkováno je k 58,82 procenta lidí, podáno bylo 6 200 634 prvních dávek, 5 925 282 druhých dávek a 372 539 jednorázových vakcín. Průměr Evropské unie je přitom asi 66,82 procenta. Z našich sousedů je na tom lépe Rakousko s 65 procenty i Německo, které má 67 procent naočkovaných.

Herec Etzler skončil s covidem na kyslíku

Dál také padají rekordy v počtech nakažených koronavirem. Ve čtvrtek přibylo 27 717 případů, to je více než dvojnásobek oproti stejnému dni předchozího týdne a zároveň nové denní maximum od začátku epidemie. V nemocnicích je přes 6000 lidí s covidem, 895 z nich je v kritickém stavu. Závažnému průběhu covidu může zabránit očkování. Aby se lidé nechali proti koronaviru naočkovat vyzývají nejenom odborníci.

iZdroj fotografie: David Sedlecký / Creative Commons / CC BY-SA
Miroslav Etzler

Herec Miroslav Etzler, který se naočkovat nedal, je teď v nemocnici se silnou covidovou atakou spojenou s oboustranným zápalem plic. Proto se rozhodl apelovat na lidi, ať vakcinaci nepodceňují: „Nenechat se očkovat byla obrovská chyba. Prosím, pokud můžete, udělejte to,“ napsal na svém instagramovém účtu. Jeho fanoušci mu pod příspěvkem popřáli hodně sil a brzké uzdravení.

Diskuze Vstoupit do diskuze
71 lidí právě čte
Lucie Cochlarová
Autor článku

Lucie Cochlarová

Už při studiu ekonomiky jsem začala pracovat v Rádiu Čas a Televizi Relax. Sedm let jsem přinášela zprávy jako reportérka pro Televizi Nova, a to hlavně do Televizních novin. Práce editorky je pro mě výzva.

Zobrazit další články