Tereza Hlůšková zatím nesmí Pakistán opustit. Objevily se nové důkazy

Nové důkazy zabraňují Tereze Hlůškové opustit Pákistán. Po objevení nových důkazů jí hrozí další soud.

i Zdroj fotografie: S vědomím Terezy Hlůškové / Facebook
                   

Tereza Hlůšková, česká občanka, kterou celní správa v lednu 2018 zadržela na letišti v pákistánském Láhauru s devíti kilogramy heroinu byla nedávno propuštěna z vězení. Ze země se však nemůže vrátit domů do Česka. Server iDNES napsal, že čeká v Islámábádu na vydání pasu, které doprovází komplikace. Celní správa navíc podá odvolání k jejímu propuštění. Do rozhodnutí nesmí Hlůšková odcestovat.

Nové důkazy

Celní správa chce u soudu předložit nové důkazy, převážně o tom, jak bylo s drogami nakládáno, kam putovaly, kdo s nimi manipuloval, kdo zkoumal jejich obsah v laboratořích i o tom, jak k odhalení drog došlo.

iZdroj fotografie: Depositphotos
Soud

V březnu roku 2019 odsoudily Češku k trestu odnětí svobody osmi let a osmi měsíců navíc k pokutě 800 dolarů. V dubnu se proti verdiktu odvolal. Řekla, že byl rozsudek „v rozporu s fakty“ a nebyl podložen konkrétními důkazy. Soud jí na začátku listopadu vyhověl a byla zproštěna obvinění a následně 20. listopadu propuštěna. Podle informací pobývá momentálně v hotelu v Islámábádu, přístup k ní mají pouze lidí z českého velvyslanectví.

Narafičené drogy

„Platí, že náš zastupitelský úřad v Islámábádu je v kontaktu s českou občankou a usiluje o výjezdní povolení, aby se mohla co nejdříve vrátit domů do České republiky. Další podrobnosti nemůžeme sdělovat na základě přání rodiny směřující k ochraně osobních údajů a také její bezpečnosti,“ cituje Deník Evu Davidovou, mluvčí ministerstva zahraničí.

iZdroj fotografie: Depositphotos
Heroin

Hlůšková tvrdila, že do Pákistánu přijela jako modelka a někdo jí heroin do kufru narafičil. Pákistánský portál UrduPoint již dříve uvedl, že drogy, které Češka převážela, by měly na černém trhu hodnotu 150 milionů pákistánských rupií tedy zhruba 19,5 milionu korun.

Diskuze Vstoupit do diskuze
86 lidí právě čte
Autor článku

Martin Duplák

Bývalý redaktor webu ČT24, jehož koníčkem, a dlouhodobě i denní prací, jsou ekonomika a finance. Zaměřuji se také na kulturu a osobnosti.

Zobrazit další články