Trojice ukradla v metru psa spícímu majiteli. Zvíře po několika dnech našli, někdo ho týral

Krádeže psů nejsou ničím neobvyklé. Lidé je často kradou třeba u obchodů, většinou za účelem prodeje. Majitelé by si proto měli dávat velký pozor.

i Zdroj fotografie: Mikko Virtaperko / Creative Commons / CC BY-SA
                   

Neobvyklou krádež a nejspíše i týrání zvířete řeší pražští policisté. O situaci informoval server TN. Trojice mužů se jí dopustila již na konci srpna v prostorách pražského metra, kde spícímu majiteli ukradla psa z vodítka. Nejspíše se přepočítali, protože metro je prošpikované kamerami a ty tak trojici zachytily. Policie nyní záběry zveřejnila a žádá o pomoc veřejnost.

Majitel v metru usnul

Podle policejní mluvčí Violety Siřišťové muži jeli metrem ze stanice Chodov na Muzeum. Využili toho, že majitel křížence krysaříka a německého pinče jménem Alfons spal a zcizili mu jej z vodítka. Spící muž si ničeho nevšiml. Trojice pak se zvířetem vystoupila ve stanici Muzeum. „Probudil jsem se s uříznutým vodítkem,“ řekl majitel psa TV Nova. Přiznal, že se obával nejhoršího, totiž že jeho čtyřnohého přítele někdo sní.

iZdroj fotografie: Škoda Transportation / Creative Commons / CC BY-SA
Metro v Praze

Zmýlil se. O čtyři dny později ukradeného psa našel náhodný svědek v Riegerových sadech. Podle policistů bylo zvíře ve zuboženém stavu. Mělo zraněné zadní končetiny tak, že na ně nemohlo došlápnout. Co se během čtyř dnů Alfonsovi vlastně stalo, je dodnes velkou záhadou. Krádež nechápe ani majitel psa.

Alfons se nakonec vyléčil

Příběh má šťastný konec. Majitel se se svým psem nakonec opět setkal. Jeho čtyřnohý přítel byl prý ve velmi špatném stavu a také velmi vystresovaný. Majitel ho musel krmit stříkačkou, ale pes se nakonec zotavil. V současné době je prý již zcela v pořádku.

Policisté případ prošetřují pro trestný čin krádeže. V případě prokázání viny hrozí pachatelům trest až dva roky vězení. Vyloučeno podle ČTK není, že by je v případě dopadení mohla policie obvinit i z týrání zvířete. Krádeže psů v Česku nejsou ničím výjimečným. Nejčastěji zloději odcizí psy uvázané například u obchodu. Zaměřují se především na dobře prodejná štěňata.

Diskuze Vstoupit do diskuze
74 lidí právě čte
Daniel Procházka
Autor článku

Daniel Procházka

Nadšenec do politiky a kultury. Momentálně i redaktor pro Události247, díky kterým můžu své zájmy rozvíjet.

Zobrazit další články