Češka přišla kvůli psovi o více než 100 000 Kč. Policie varuje, hrozí to i dalším lidem

Téměř 120 tisíc korun zaplatila žena za psa, kterého nikdy neviděla. Před podobnými podvody už varuje i policie.

i Zdroj fotografie: GPS 56/ Creative Commons / CC-BY-SA
                   

Chtělo by se říct, že Češi a psi jsou nerozlučná dvojka. Alespoň při pohledu na počet tuzemských pejskařů. Jak píše web Seznam Zprávy, psího kamaráda vlastní 37 procent Čechů. A zatímco někteří si jej kupují od renomovaných chovatelů, jiní si raději vezmou pejska z útulku. Anebo si jej koupí od amatérských chovatelů. To však může být rizikové, a to hned z několika důvodů.

Nákup od neověřených chovatelů se nevyplácí

Nedávno se o tom přesvědčila žena, o jejímž příběhu informovaly Události247. Ta chtěla pejska pro svou dceru koupit na sociální síti. Zareagovala na inzerát nabízející štěně huskyho, přičemž po e-mailové domluvě s prodávajícím mu na účet poslala částku, jež mělo štěně podle inzerátu stát. Celkem šlo asi o 6 tisíc korun.

Žena přišla kvůli psovi o 120 000 Kč. Policie vydala výstrahu, hrozí to i dalším pejskařům

iZdroj fotografie: EEIM / Creative Commons / CC-BY-SA
Žena si chtěla koupit štěně psa husky

Následně však inzerent začal vyžadovat další platby. Jak uvádí server Novinky, po ženě chtěl uhradit například klec pro převoz zvířete, mezinárodní pojištění, dopravu, pobyt na letišti a další poplatky. Žena mu postupně vše zaplatila, přičemž výsledná částka už se vyšplhala až na bezmála 120 tisíc korun. Až poté ženě došlo, že se jednalo o podvod a obrátila se na policii. O peníze však kvůli psovi nejspíš definitivně přišla.

Podobná věc hrozí i dalším lidem

Policie varuje, aby byli lidé při nákupech na internetu mimořádně opatrní. Podobná nepříjemnost, jakou zažila zmíněná žena, totiž hrozí komukoli. A zdaleka se nemusí jednat jen o koupi psa. Podvodníci totiž využívají nejrůznější fígle, a právě falešné inzeráty na nejrůznější zboží patří mezi ty oblíbené.

Koupila si ovoce, přišla kvůli tomu o desítky tisíc korun. Podobná věc hrozí i dalším lidem

iZdroj fotografie: Aleš Peterka pro Události247
Lidé by při nakupování na sociálních sítích měli být obezřetní

Události247 již dříve psaly třeba o ženě, která takto podvodníkům naletěla při nákupu meruněk na sociální síti. Celkem přišla o více než 20 tisíc korun. Podobnou částku pak v dobré víře na účet podvodníků zaslal také muž, který si pro změnu chtěl koupit levný cukr. Ani ten však objednané zboží nikdy neviděl, stejně tak jako zaslané peníze, jež chtěl později vrátit.

Nakupujete někdy na sociálních sítích?

Diskuze Vstoupit do diskuze
109 lidí právě čte
Daniela Beránková
Autor článku

Daniela Beránková

S praxí z oblasti médií mám letitou zkušenost, především v menších městských periodických časopisech. Editaci textů se věnuji přes deset let. Nyní své znalosti a zkušenosti uplatňuji na Událostech247.

Zobrazit další články