Nová cena kulajdy v ČR: 380 Kč. Hospodští z nás chtějí vyždímat poslední peníze. Bude oblíbená česká polévka už jenom pro bohaté?

Zdražuje se prakticky všechno a postupně jsme si na to začali zvykat. Existují ovšem opravdové cenové extrémy.

i Zdroj fotografie: Christian Michelides / Creative Commons / CC-BY-SA
                   

Pokud si chcete vyrazit na dobrý oběd do restaurace, měli byste počítat s tím, že to nebude zrovna levná záležitost. Nedávno jsme na Událostech247 informovali třeba o tom, že si zákazníci jedné pražské restaurace nedaleko Hradu mohli dopřát polévku za 420 korun. Psali jsme také o tom, že na Václavském náměstí zase nabízejí hostům steak, za který ovšem zaplatí 4000 korun, nebo kachnu se zelím za 800.

Drahé jídlo, podprůměrná chuť

Rekordně drahou polévku prodává také restaurace v Karlových Varech, které patří mezi jednu z nejoblíbenějších destinací naší republiky. O jednom z tamním restauračních zařízení nedávno psal web PrahaIN. Jmenuje se Merchant Ristorante Pizzeria Capri. Web o něm informoval miliardář, který si tam zašel s rodinou na oběd. Rajská polévka tam stála 250 korun, těstoviny pro děti 490 a houbová pizza byla za 390 korun. Podle hosta bylo jídlo velmi průměrné.

Oběd za 4 000 Kč dostanete v této české restauraci úplně zadarmo: Má to jen jednu podmínku

Zanedlouho se na PrahaIN obrátil další host, který měl v této restauraci kulajdu za novou cenu 380 korun. Chuť podle něj také nebyla nic moc. Kulajdu přitom podává také vyhlášená restaurace Zdeňka Pohlreicha Café Imperial, která je však pro řadu lidí finančně nedostupná. Zde však stojí 149 korun a gurmánský zážitek je podle recenzí zaručený, píše dále Praha IN. Uvedená restaurace má podle hodnocení na Googlu pouze 2,7 hvězdičky z pěti.

Květákový steak za 530 Kč

Na Lipně v jedné z vyhlášených restaurací se lidí také nenajedli zrovna za lidové ceny. Květákový steak tam prodávali za těžko uvěřitelných 530 korun. Psali jsme také o tom, že steak z hovězí svíčkové tam vyšel na necelou tisícovku. „Tak za takovou cenu se snad normální člověk nenají. Ani kdybych ty peníze měl, tak už z principu je prostě za takové jídlo nedám,“ řekl Událostem247 pan Jiří z Přílep u Prahy.

iZdroj fotografie: mekfouldji abdelkrim from BLIDA, ALGERIE/ Creative Commons / CC-BY-SA
Jídlo v restauracích v posledních letech obecně zdražilo

Rekordní ceny se však týkají i běžných potravin. Psali jsme například o rohlíku za 60 korun, který se prodává v krkonošské Luční boudě. V jedné z poboček pražského supermarketu Albert byla zase nedávno 50gramová vanička borůvek v akci za 90 korun, 1 kg v akci tak stál 360 korun. Později se cena zvýšila dokonce na 480 korun. Borůvky v bio kvalitě mohou stát dokonce až 700 korun.

Setkali jste se někdy s podobnými cenami v restauracích? Dejte nám to vědět dole v komentářích

Diskuze Vstoupit do diskuze
146 lidí právě čte
Aleš Peterka
Autor článku

Aleš Peterka

Nadšenec do spotřebitelských a regionálních témat. Za svou primární oblast zájmu v rámci zpravodajství považuji hlavně informovat lidi o nekalých praktikách prodejců.

Zobrazit další články