Smažený sýr za 50 Kč: Vy jste o tom ještě neslyšeli? Rychle do téhle známé restaurace běžte, než se o tom dozví ostatní

Najíst se v dnešní době v restauraci se pro některé z nás pomalu stává luxusem. Je proto potřeba vybírat, kam si zajdete.

i Zdroj fotografie: Dezidor/ Creative Commons / CC-BY-SA
                   

Ceny v některých restauracích jsou totiž opravdu extrémní. Na Událostech247 jsme například psali o tom, že v porovnání s rokem 2019 se ceny zvedly o neuvěřitelných 36 procent, přičemž vůbec nejvíc, o 51 procent, zdražily polévky. Například speciální francouzská polévce Bouillabaisse v podniku Pot-au-feu na Starém Městě ji prodává za cenu okolo 600 korun.

Lidé vzali rekordně drahý smažený sýr útokem

To je ovšem výjimka a uvedený podnik patří mezi ty dražší. Existuje však i obyčejná vesnická hospoda, ve které se kuchař rozhodl zaexperimentovat a prodával hostům obyčejný smažený sýr s dvojitými hranolkami za 505 korun. Chtěl tak strávníky donutit k tomu, aby si dali i nějaké pořádné jídlo. K jeho velkému údivu se však za tuto nemalou cenu prodaly všechny porce, jak jsme na Událostech247 psali nedávno.

Žena šla do vyhlášené restaurace a málem ji trefil šlak. Vše bylo v pořádku do doby, než jí přinesli účet

Další pokrm bez masa, ale za vysokou cenu, prodávala jedna vyhlášená restaurace na Lipně. Psali jsme o tom, že květákový steak tam prodávali za těžko uvěřitelných 530 korun, nebo že steak z hovězí svíčkové si mohli zákazníci objednat na necelou tisícovku. Pro čtyřčlennou rodinu tak oběd vyjde na více, než 4000 korun. Rekordní ceny se však týkají i běžných potravin. Víte od nás například o rohlíku za 60 korun, který se prodává v krkonošské Luční boudě.

Pravidelná akce se osvědčila

Existují však také podniky, kterým na zákaznících opravdu záleží a snaží se jim alespoň trošku ušetřit peníze. Například příbramská restaurace Na vršíčku. Najdete ji jen pár metrů od Hornického muzea a prezentuje se jako hornická hospůdka, která sídlí na Březových Horách od roku 1839. Píše o ní web Příbram. Tento podnik se rozhodl zákazníkům vyjít vstříc a o víkendu jim nabídl smažený sýr s hranolkami a tatarkou za pouhých 50 korun. Podle majitele Jakuba Huška tato tradice vznikla už před šestnácti lety.

iZdroj fotografie: Dezidor / Creative Commons / CC-BY-SA
Smažený sýr je mezi Čechy velmi oblíbený

Snažíme se tímto způsobem zviditelnit, což se nám daří. Pokaždé přijdou jak stávající zákazníci, tak i mnoho nových. Touto akcí se rozhodně nesnažíme o zisk, to v dnešní době při vysokých cenách ani není možné,“ uvedl majitel. „Podle mě je to naprosto super akce, majitel tak dá zákazníkům najevo, že mu na nich záleží, ne že z nich chce jen vytřískat co nejvíc peněz, taky bych to někde ve svém okolí uvítal,“ uvedl k tomu pro Události247 pan Václav, který bydlí nedaleko Hodonína.

Uvítali byste, aby se ve vašem okolí prodával smažený sýr za podobnou cenu? Dejte nám vědět v komentářích

Diskuze Vstoupit do diskuze
146 lidí právě čte
Martin Dvořák
Autor článku

Martin Dvořák

Zkušený sloupkař, který od roku 2015 působil v zájmových časopisech. V zpravodajství Událostí247 se nyní snažím čtenářům přiblížit domácí témata, která se jich přímo dotýkají.

Zobrazit další články