Rvačka v Berlíně kvůli roušce má nakonec jinou příčinu, než informovala policie. Napadená promluvila

Sobotní konflikt v tramvaji se odehrál jinak, než německá policie popsala. K napadení dívky sice došlo, ale právě ona jediná měla dýchací cesty zakryté.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Berlínská policie původně informovala o sobotním napadení sedmnáctiletá dívky s tím, že důvodem byla skutečnost, že neměla v tramvaji roušku. Proto ji měla trojice mužů a trojice žen napřed napadnout slovně a později také fyzicky. Z dalšího vyšetřování ale vyplývá pravý opak. Bez ochrany dýchacích cest nebyla mladá dívka, ale šestice lidi, která sedmnáctiletou napadla.

Policie vypustila nepravdivý popis

Policie už vše uvedla na pravou míru. „Použité informace pocházejí z trestních oznámení daných na místě, která, jak ukázala další vyšetřování, byla formulována zavádějícím způsobem,“ citují vysvětlení německé policie Novinky. Popis celé události zveřejnila na sociální síti Instagram v úterý i sama dívka. Prohlášení zformulovala v devítiminutovém videu, kde popsala, jak ke konfliktu došlo. Policie její slova potvrdila. Další popis celého sporu pak sedí s původním zněním.

iZdroj fotografie: Depositphotos
Policie

Šestice lidí spolu s dívkou vystoupila v sobotu večer na stejné zastávce. Poté došlo k fyzickému napadení, kdy potyčku začala jedna z žen. Ta udeřila dívku pěstí do obličeje a poté se ji snažila několikrát kopnout. Dívce se však podařilo útoku vyhnout, a proto se přidali k napadení také přítomní muži. Dva z nich dívku drželi, aby dvě z žen mohly sedmnáctiletou nadále bít. Třetí žena měla napadené trhat vlasy.

Po ženách se stále pátrá

Následně šestice lidí z místa utekla a napadená zavolala policii. Té po příjezdu ukázala video, které se jí podařilo nahrát mobilním telefonem. Na záznamu bylo všech šest útočníků zachyceno. Policie poznala jednoho z mužů z předchozích policejních operací, a tak ho dokázala záhy vyhledat. Seděl s dalšími dvěma muži v hospodě. Tři opilé podezřelé ve věku 42, 44 a 51 let policie zatkla a obvinila z trestného činu ublížení na zdraví. Všichni shodně jakoukoliv vinu odmítají.

iZdroj fotografie: Depositphotos
Zadržení na stanici

Nejstaršímu z útočníků policie naměřila téměř dvě promile alkoholu. Jak uvádí server Echo24, u jednoho z útočníků policisté našli dokonce i omamné látky. Agresoři nejdříve skončili ve vazbě, kde si vyslechli obvinění, nicméně na soud muži čekají na svobodě. Po ženách, které napadly sedmnáctiletou dívku, berlínská policie stále pátrá. Obvinění muži odmítli prozradit jejich identitu. Mladá dívka skončila po útoku v nemocnici, kde byla ošetřena a zůstala na pozorování.

Diskuze Vstoupit do diskuze
78 lidí právě čte
Lucie Cochlarová
Autor článku

Lucie Cochlarová

Už při studiu ekonomiky jsem začala pracovat v Rádiu Čas a Televizi Relax. Sedm let jsem přinášela zprávy jako reportérka pro Televizi Nova, a to hlavně do Televizních novin. Práce editorky je pro mě výzva.

Zobrazit další články