Údajně čerstvé kuřecí maso prodejce prodával ve velkém. Křídla přitom byla zkažená a zapáchala

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce vyrazili na další kontrolu. Opět zachytili maso, které se vůbec nemělo prodávat.

i Zdroj fotografie: SZPI
                   

Kuřecí maso patří mezi Čechy k těm nejoblíbenějším. Také ho nakupují ve velkém. Teď navíc začíná léto a grilovací sezóna. Lidé by však měli být opatrní a dávat pozor na to, co kupují. Nedávno například inspekce odhalila v jedné z prodejen potravin kuřecí křídla, která by zákazníci rozhodně jíst neměli, informoval o tom web Potraviny na pranýři. Křídla byla zkažená a zapáchala, píše na svém webu Státní zemědělská a potravinářské inspekce.

Chtěla jsem dát prodavačce čichnout, říká žena

Uvedené kuřecí maso se prodávalo v obchodě Hruška v Brušperku. Inspektoři vzorek odebrali 12. dubna a zjistili, že potravina má nevyhovující vůni i vzhled. Jednalo se o mražené maso. Po rozmražení zapáchalo po kažení a mělo změněnou barvu. Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení,“ řekl Událostem247 mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce Pavel Kopřiva.

iZdroj fotografie: abcMedia
Potravina neměla prošlé datum minimální trvanlivosti

Tak tuto zkušenost s Hruškou mám bohužel taky. Loni jsem si tam koupila kilo kuřecích křídel, stálo 80 korun. Doma jsem se nestačila divit. Nenechala jsem si ale účtenku. Opravdu velmi ráda bych přišla osobně a dala paní prodavačce přičichnout k hnijícímu masu. Už jsem také několikrát slyšela od svých známých, že v obchodech koupili šunku i maso, které silně zapáchalo,“ řekla Událostem247 Jana Hrouzková z Hodonína.

Jak poznat, že je maso v pořádku

Zkažené kuřecí maso se dříve prodávalo také například v Albertu v Hradci Králové. Inspektoři tam přišlo na to, že prodejce maso skladoval v nevyhovující teplotě. Psal o tom web TN. Albert se bránil, že šlo jen o jediný balíček, a že tato situace byla naprosto výjimečná. Letos v únoru inspektoři informovali o záchytu zkaženého kuřecího masa z Polska. Laboratorní analýza u výrobku potvrdila kontaminaci bakteriemi rodu Salmonella.

iZdroj fotografie: abcMedia
Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení

Dobré je třeba na grilování kupovat čerstvé kuřecí maso, které má krásnou narůžovělou barvu, radí web Kupi. Pokud barva bledne a šedne, je nejvyšší čas kuře spotřebovat. Až začne převládat šedá barva, je lepší maso vyhodit. To samé platí, pokud se vám ruka skoro přilepí ke kuřeti a maso je velmi slizké a kluzké. Když i po opláchnutí tento stav zůstává stejný, maso určitě nejezte a raději ho vyhoďte, píše web Kupi.

Diskuze Vstoupit do diskuze
128 lidí právě čte
Daniel Procházka
Autor článku

Daniel Procházka

Nadšenec do politiky a kultury. Momentálně i redaktor pro Události247, díky kterým můžu své zájmy rozvíjet.

Zobrazit další články