Když do těchto obchodů přinesete odpadky, dostanete za to peníze. Zvláštní nabídka končí 27. srpna, pospěšte si

Přinést odpadky do obchodu a dostat za ně peníze? S poněkud zvláštní nabídkou přišel před nedávném známý obchodní řetězec. Akce ovšem brzy končí.

i Zdroj fotografie: Daniela Beránková pro Události247
                   

Upozorňujeme čtenáře, že následující text a komentář je publicistickým článkem, který obsahuje soukromý názor autora.

Známý obchodní řetězec přišel s poněkud zvláštní nabídkou. Polská síť obchodů Biedronka před nedávném představila kampaň, která nabádá zákazníky, aby přinášeli odpadky do jejich obchodů. Jako odměnu získají peníze, ovšem ne na ruku, ale ve formě poukázek na nákupy. Akce má ovšem svá pravidla a omezení.

Akce brzy končí

Ačkoliv vám polský gigant Biedronka za odpadky zaplatí, nepřijímá všechny druhy odpadků. Akci můžete také využít jenom v určité dny na některých pobočkách. Nabídka je navíc platná pouze do 27. srpna tohoto roku, konkrétně v pátek a o víkendech. Kdo tedy jezdí na nákupy do Polska a má v oblibě zmíněný řetězec, neměl by příliš dlouho otálet.

iZdroj fotografie: Depositphotos
Biedronka je v Polsku známým obchodním řetězcem

Akce se koná v několika stovkách obchodů řetězce Biedronka po celém Polsku. V seznamu je třeba hned 12 obchodů ve Varšavě, 11 v Krakově, 9 v Łódźi a 6 v Poznani a Gdaňsku. Nabídky ovšem mohou zákazníci využít i v menších městech, jakými jsou například Zielonka a Kórnik. Podmínky akce a v jakých obchodech lze uplatnit sepsala Biedronka na svém webu.

Vrátíte plasty, dostanete poukázky

Co tedy můžete přinést? Akce umožňuje lidem vrátit 6 prázdných plastových obalů od nápojů, které mohou být od vod, džusů, alkoholu či smoothie. Akce Biedronky zahrnuje lahve od všech výrobců a všech velikostí. Důležité je, že lahve mohou, ale nemusí mít štítky či víčka. Lahve můžou být i stlačené.

iZdroj fotografie: Depositphotos
Pokud jezdíte nakupovat do Polska, můžete tím, že do Biedronky přinesete PET láhve značně ušetřit

Biedronka ovšem na svých stránkách zdůrazňuje, že přijímá pouze plastové lahve. Je tak jasné, že nemůžete přinést obaly nejedlých olejů, jogurtů nebo kosmetiky. Za 6 plastových lahví obdržíte poukázku v hodnotě 1 PLN (v přepočtu zhruba 5,5 Kč). Maximalně můžete přinést 5 sad šesti lahví, tedy 30 lahví za celkem 5 PLN (v přepočtu zhruba 27 Kč).

Všechny poukázky můžete uplatnit při jednom nákupu, nemůžete je ale nijak kombinovat s dalšími slevami. Ačkoliv se sleva může jevit jako malá, pokud jezdíte za zmíněnými nákupy do Polska opravdu často, může to být něco, co vám dokáže při nákupech ušetřit dalších několik stovek korun.

Zdroj: Fakt

Uvítali byste podobnou akci i v českých obchodech? Řekněte nám to dole v komentářích

Diskuze Vstoupit do diskuze
83 lidí právě čte
Daniela Beránková
Autor článku

Daniela Beránková

S praxí z oblasti médií mám letitou zkušenost, především v menších městských periodických časopisech. Editaci textů se věnuji přes deset let. Nyní své znalosti a zkušenosti uplatňuji na Událostech247.

Zobrazit další články