Tunisko: Top 5 destinací pro last minute dovolenou

Co čekat od dovolené v Tunisku? Bílé pláže se šmrncem Karibiku, průzračně čisté moře i výbornou gastronomii. A co dál? Víme – a povíme! Tady je 5 míst, které si zamilujete.

i Zdroj: blue / stock.adobe.com
                   

Jestli si zvládnete sbalit během pár chvil, pak mějte oči na stopkách – last minute dovolená v Tunisku totiž vážně stojí za to. Nejen, že poletíte k moři za zlomek původní ceny, ale především jde o nádherné místo, které uchvátí milovníky relaxu na pláži i po historii dychtící objevitele.

Když za kulturou, tak Hammamet

Poznat (a hlavně pocítit) typickou národní kulturu Tunisanů se vám podaří snadno – stačí navštívit místní tradiční trhy, jinak také zvané souk. Neméně úžasný zážitek je také noční život, kdy okusíte diskotéky pod širým nebem, vodní sporty (nejen) pro adrenalinové nadšence nebo historické památky. 

Ráj na zemi? To je Djerba

Hotová rajská oáza klidu, tak nějak by se dal popsat ostrov Djerba. Nádherné pláže lemované palmami vás přenesou do těch nejodvážnějších snů o exotické dovolené. Pochopitelně ani tady nechybí spousta možností zábavy. Taková jízda na velboudech, návštěva krokodýlí farmy, synagoga La Gruba nebo muzeum Guellala jsou jen malý výčet toho, co tu můžete vidět a zažít.

Sousse – město s pulzující energií

Hluboko zakořeněná historie a pořádná hrst moderního života = váš cíl pro golf, nákupy, muzea a plážové aktivity. Tady si dovolenou užijí hlavně požitkáři toužící po stále nových podnětech ke zkoumání, zkoušení a poznávání. Zní to lákavě? Tak si zarezervujte místo třeba v Hotel Thalassa Sousse Resort & Aquapark – centrum města budete mít jen asi 5 km od hotelu.

A co takový Monastir?

Jestli cítíte, že potřebujete utéct před vzruchy a shonem, tak bude Monastir to pravé. Klidné resorty a hotely s výhledem na moře přispějí k tomu, abyste se příjemně zklidnili, uvolnili napětí v těle a vypustili stres z hlavy. Romantické procházky kolem pobřeží, tradiční restaurace a přístav – to je předzvěst opravdové pohody.

A na závěr perla na pobřeží – Mahdia

Ani tady nepřijdete o skvostné pláže jako z pohlednice. Ovšem bonusem vám budou výletní cíle, jako je třeba maják, rybářský přístav nebo staré město. To vše a mnohem víc zažijete na souši, ale co nabízí moře? Výjimečně skvělé podmínky jsou tu pro potápění, takže si určitě zabalte potápěčské brýle. Ubytovat se můžete v Hotel Caribbean World Mahdia, kde si užijete zázemí soukromé pláže přímo u hotelu.

Tak co, jak chcete, aby letos vypadala vaše dovolená? Ať už se rozhodnete jakkoliv, určitě nešlápnete vedle, když využijete vyhledávač dovolené Skrz.cz – právě tam můžete porovnat hromadu zájezdů podle destinace, ceny i hodnocení zákazníků. Pěkně na jednom místě. 

Diskuze Vstoupit do diskuze
92 lidí právě čte
Autor článku

PR

Zobrazit další články