Sportovní móda na říjen – aktuální trendy pro začátek podzimu

Letošní podzim přináší mnohé novinky, a to se odráží i ve sportovních trendech. Na jedné straně se klade důraz na volnost pohybu a funkčnost, na straně druhé je prioritou zajištění tepla a komfortu v proměnlivém počasí. Sportovní móda spojuje praktické materiály s moderním designem, takže nemusíte dělat kompromisy mezi stylem a pohodlím. Ať už trénujete venku, nebo trávíte volný čas aktivně, podzimní trendy vám umožní cítit se dobře a zároveň vypadat skvěle.

i Zdroj fotografie: answear.cz
                   

Jaké jsou nejnovější trendy ve sportovní módě na podzim tohoto roku?

Nejnovější trendy ve sportovní módě na podzim tohoto roku kladou důraz na funkční vrstvení, udržitelné materiály a stylové zemité barvy. Sportovní oblečení kombinuje technické tkaniny, které jsou voděodolné a větruvzdorné, s moderním designem. Vrstvení mikin, lehkých bund a prošívaných vest umožňuje přizpůsobení proměnlivému počasí. Velkým trendem jsou také legíny s vyšším pasem a volně střižené sportovní dámské kalhoty, které zajišťují pohodlí během každodenního nošení i sportu. Zemité odstíny jako olivová, hořčicová a bordó dominují kolekcím, zatímco odvážné barvy zvyšují viditelnost při venkovních aktivitách.

iZdroj fotografie: answear.cz

Hřejivé trendy svršky 

Na začátek podzimu, kdy se počasí rychle mění, je důležité sáhnout po teplejším, ale zároveň funkčním dámském oblečení. Ideální volbou jsou softshellové bundy, které díky své odolnosti proti větru a lehkému dešti poskytují vynikající ochranu během proměnlivých dní. Péřové bundy s lehkým zateplením se hodí na chladnější dny, kdy teploty klesají, ale pořád chcete mít pocit lehkosti. Na podzimní procházky v přírodě či po městě jsou oblíbené i parky s voděodolnou vrstvou, které kombinují styl s praktickými funkcemi, jako jsou hluboké kapsy a nastavitelná kapuce. Funkční bundy by měly být také prodyšné, aby udržely tělo v teple, ale zároveň zabránily přehřívání během pohybu.

iZdroj fotografie: answear.cz

Dámské svetry jsou další klíčovou vrstvou, která se skvěle hodí pro podzimní období. Mohou být rolákové, což poskytuje dodatečnou ochranu krku, nebo zapínací, což umožňuje regulaci tepla podle potřeby. Svetry s různými výstřihy od kulatého po véčkový přidávají možnost kombinace s tričky nebo košilemi, které pak tvoří perfektní základ pro vrstvení. Pletené svetry z přírodních materiálů, jako je vlna nebo bavlna, skvěle zahřejí, ale zároveň dýchají, takže se v nich budete cítit pohodlně i během delších dnů venku.

Kalhoty nebo legíny 

Ve sportovních trendech na podzim jsou legíny i kalhoty klíčovými prvky pro ženy, které preferují aktivní životní styl a zároveň umějí projevit sportovně elegantní styl. Sportovní legíny se těší velké oblibě díky své pružnosti, pohodlí a technickým vlastnostem, jako je rychleschnoucí materiál a schopnost odvádět vlhkost. Zároveň dokážou perfektně obepnout postavu, a v kombinaci s volným svetrem promění jednoduchý outfit v sofistikovaný kousek. Jsou ideální nejen na běh, jógu nebo funkční trénink, ale i pro každodenní nošení. Sportovní kalhoty nabízejí větší volnost v pohybu, často jsou vybaveny praktickými kapsami a elastickým pasem, což je činí skvělou volbou pro outdoorové aktivity, jako je turistika nebo cyklistika. Trendem jsou kombinace funkčních materiálů, které zajišťují prodyšnost, udržení tepla a pohodlí během jakékoliv sportovní činnosti. V posledních sezónách se klade především důraz nejen na výkon, ale i na styl, proto sportovní kalhoty a legíny přicházejí v moderních designech s výraznými vzory, v pastelových tónech se zajímavými detaily.

Diskuze Vstoupit do diskuze
53 lidí právě čte
Autor článku

PR3

Zobrazit další články