Tohle oblíbené maso nesmí nikdo jíst. Obsahuje hrozivou bakterii

Střevní potíže, horečky i bolesti břicha. To vše by lidem mohla způsobit konzumace tohoto závadného masa.

i Zdroj fotografie: Icewhiz/ Creative Commons / CC-BY-SA
                   

Bakterie v mase, jako je třeba Salmonella, jsou častým problémem zejména v letních měsících. Díky vysokým venkovním teplotám se maso snadno kazí a bakterie se rychle šíří. Bohužel, výskyt škodlivých bakterií v masných produktech zdaleka není problémem pouze léta. Důkazem je aktuální nález kontrolorů.

Maso bylo nakažené patogenní bakterií

Jednalo se o chlazené krůtí spodní stehno. Jak píše server CNN Prima News, kontroloři Státní veterinární správy (SVS) závadný vzorek objevili při své říjnové kontrole ve společnosti Těšínské jatky, s. r. o. v Českém Těšíně. Konkrétně šlo o maso pocházející z Polska.

V obchodech se prodávalo oblíbené maso, které bylo brutálně zkažené. Kdo si ho koupil, musí ho vyhodit do koše

iZdroj fotografie: Dezidor/ Creative Commons / CC-BY-SA
Závadné maso inspektoři objevili v Českém Těšíně

Maso bylo nakažené bakterií Salmonella Typhimurium, která může způsobit závažné onemocnění salmonelóza, uvádí kontroloři na webu Potraviny na pranýři. Ta lidem může přivodit mnoho zdravotních problémů. Typicky se může jednat o horečku, bolesti břicha, průjem, zvracení a nevolnost.

Nejde o jediný případ závadného masa z poslední doby

Události247 například na podzim psaly hned o několika případech závadných mas. Jednalo se třeba o mražené kuřecí maso bez dronů prodávané online řetězcem Košík. Inspektoři v kontrolovaném vzorku zjistili nadměrné množství antibiotik. Šlo přitom o výrobek s datem minimální trvanlivosti do 15. června příštího roku, dodává web TN. Je tak klidně možné, že někteří lidé ho stále mají doma.

Albert, Tesco a Košík: Nakoupili jste v zmíněných obchodech maso? Musíte ho okamžitě vyhodit, je velmi nebezpečné

iZdroj fotografie: Aleš Peterka pro Události247
Lidé by při nakupování masa měli být obezřetní

Potížím se však nevyhnuly ani další řetězce. Třeba vepřová krkovice prodávaná v obchodech Albert nevyhověla senzorickým testům na vůni. A v tatarském bifteku, který si mohli lidé koupit v prodejných Penny Market, pro změnu kontroloři nalezli bakterii Escherichia coli.

Kde maso nejraději kupujete vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
90 lidí právě čte
Martin Dvořák
Autor článku

Martin Dvořák

Zkušený sloupkař, který od roku 2015 působil v zájmových časopisech. V zpravodajství Událostí247 se nyní snažím čtenářům přiblížit domácí témata, která se jich přímo dotýkají.

Zobrazit další články