Babiš se vysmál Válkovi, veřejnost mu to však vzápětí ostře vrátila. Na sociální síti mu lidi připomněli přešlapy vlády

Premiér Andrej Babiš zareagoval na tiskovou konferenci kandidáta na ministra zdravotnictví Vlastimila Válka. Na Babišově twitterovém účtu se stal terčem posměchu nakonec premiér sám.

i Zdroj Fotografie: Depositphotos
                   

Jestli premiér čekal, že za to sklidí ohlas, tak se přepočítal. Lidé mu totiž na sociální síti připomněli počty obětí covidu v Česku a také nicnedělání vlády v demisi. Babiš na twitteru sdílel příspěvek uživatelky, která si vzala jednu větu z Válkovy tiskové konference, na které asi chtěla ukázat, jak špatným je adeptem na ministerský post. Babiš to nasdílel na svůj profil a dopsal „Tak to je napínavé“ se třemi smajlíky. Informoval o tom server Forum24.

Premiér čekal ovace, přišla však studená sprcha

Reakce občanů se dostavily vzápětí a Babiše určitě nepotěšily. Jeden z jeho sledujících napsal: „Určitě ne tak napínavé, jako plížit se v šest ráno se svými komplici potmě po Národní.“ Narážel tak na situaci, která se ve středu 17. listopadu odehrála v centru Prahy, kam si ještě za tmy dorazil Babiš připomenout si důležitý den naší historie. Zdůvodnil to tím, že po něm prý jeho kritici chtěli házet vajíčka.

Jiná uživatelka reagovala fotografiemi Staroměstského náměstí, které bylo zaplněné kříži za zemřelé s covidem. „Jsi furt premiér a nevíš, co máš dělat? Potřetí jsi to totálně projel s covidem? Postuj smajlíky, aspoň bude status,“ vzkázal premiérovi další z komentátorů. „Pane Prchale, připomeňte, prosím, svému zaměstnavateli, že i vláda v demisi nese na svých bedrech plnou zodpovědnost. Situace je velmi vážná, takže vysmáté smajlíky nejsou vhodné,“ ozval se také farář z Horní Plané.

Lidé se budoucího ministra zdravotnictví zastali

Také ostatní vzkazy upozorňovaly především na to, že není vhodné ve spojitosti s covidovou tematikou používat smějící se smajlíky: „Kvůli Tobě denně opět umírá více lidí než na rakovinu a Ty se tomu směješ?“ napsal jeden ze sledujících. „Já tedy nevím, ale čí ministr v čí vládě nechal tuhle situaci rozjet opět naprosto nemyslitelným způsobem? Do voleb jste neudělali nic a po volbách jakbysmet. Tohle je vážně nechutné,“ doplnila další uživatelka twitteru.

iZdroj fotografie: TOP09
Vlastimil Válek

Našlo se však i jedno rozumné vysvětlení, proč kandidát na ministra zdravotnictví nebyl moc konkrétní. „Prof. Válek totiž všechny žádal, aby nevypouštěli nic si světa, než se sejde zítra MESES s vládou a ostatními. Aby to nedopadlo tak, že tady pan mikromanažer bude do všeho strkat nos a plácat do médií. Prchal, přečti mu to,“ napsal uživatel, který si říká Káčko. Zatím to vypadá, že si premiér svou opoziční roli docela užívá. Možná mu však nedochází, že do jmenování nové vlády nese odpovědnost za všechna důležitá rozhodnutí jeho kabinet.

Diskuze Vstoupit do diskuze
111 lidí právě čte
Ondřej Kočí
Autor článku

Ondřej Kočí

Zobrazit další články