Ukrajinská babička otrávila ruské vojáky domácími pirohy

Zprávu o otravě ruských vojáků zveřejnil poradce ministerstva vnitra Anton Geraščenko. Publikoval část rozhovoru, který informaci potvrzuje.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Ve zveřejněné nahrávce hovoří okupant s rodinou. „Jedna babička nás pohostila pirohy,“ cituje vojáka server Blesk. Dále uvádí, že kvůli pozření takového jídla odjede z Ukrajiny osm jeho kolegů domů v zinkových rakvích. Překvapené osobě na druhém konci telefonu musí posléze voják vysvětlit, že zmiňovaná babička je pohostila jedem. Zprávu ale není možné žádným způsobem potvrdit.

Ruské zásoby jídla nejsou lákavé

Informace o otravě vojáků pirohy vyplývá pouze z odposlechu telefonních hovorů Rusů, které zveřejňuje poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Geraščenko. Příběh o ukrajinské „bábušce“ byl také zveřejněn na sociální síti Telegram a šíří se dál po internetu jako senzace. Doposud není jasné, jestli na Ukrajině uvedená žena skutečně žije.

Vojáci si budou více dávat například pozor, jaké potraviny rabují. Některé zprávy totiž naznačují, že mají okupanti velký hlad. Nedávno Ukrajinci zveřejnili zprávu o tom, co se skrývalo v jednom z ruských obrněnců, ve kterém byla vojenská kuchyně. Její zásoba nebyla nikterak bohatá. V útrobách stroje se měly nacházet jen brambory, cibule a kyselé okurky.

Ruské ztráty

Ještě dříve přicházely informace o tom, že ruští vojáci měli vyfasovat prošlé balíčky s jídlem. Invaze na Ukrajinu nepostupuje evidentně podle původních plánů. V pondělí Ukrajina oznámila, že Rusové od začátku války ztratili už kolem 15 tisíc vojáků, téměř 500 tanků a zhruba 100 letadel.

iZdroj fotografie: Depositphotos
Ruský tank

Jak informuje ČTK, Rusko mělo podle ukrajinské strany za tři a půl týdne konfliktu přijít také o 1535 obrněných bojových vozidel, 121 vrtulníků, 24 bezpilotních letounů a desítky raketometů a systémů protivzdušné obrany. Podle poradce ukrajinského prezidenta Oleksije Aresovyče už Rusové ztratili schopnost postupovat na jakémkoliv ukrajinském území a vedou už jen taktické boje.

Diskuze Vstoupit do diskuze
61 lidí právě čte
Ondřej Kočí
Autor článku

Ondřej Kočí

Zobrazit další články