„Biden na konferenci v Glasgow pšoukal tak nahlas, že to nešlo ignorovat,“ stěžuje si vévodkyně Camilla

Vévodkyně z Cornwallu si postěžovala, že šéf Bílého domu v její přítomnosti pšoukal tak hlasitě, až se červenala. Nebylo to prý možné ignorovat, píší britská média.

i Zdroj fotografie: Globe Media / Reuters
                   

Zatímco britský premiér Boris Johnson označil přínos amerického prezidenta Joea Bidena za „velký závan čerstvého vzduchu“ oproti jeho předchůdci v Bílém domě, manželka prince Charlese pod dojmem zážitku z klimatické konference světových lídrů Cop26 v Glasgow nejspíš úplně souhlasit nebude, píše deník The Independent. Oficiální místa incident dosud nekomentovala.

Trvalo to tak dlouho

Americký prezident se setkal s Camillou a dalšími členy královské rodiny během recepce v Kelvingrove Art Gallery. Vévodkyně z Cornwallu si podle deníku Daily Mail postěžovala, že šéf Bílého domu v její přítomnosti upouštěl tělní plyny tak hlasitě, až se červenala. „Trvalo to tak dlouho a bylo to tak hlasité, že to nebylo možné ignorovat. Camilla o tom pak mluvila neustále,“ řekl zdroj z jejího okolí bulvárnímu tisku.

Není to poprvé, kdy se Biden stal na Glasgowském klimatickém summitu hitem médií. Během proslovu aktivisty za práva zdravotně postižených Eddieho Ndopy byla americká hlava státu zachycena, jak postupně zavírá oči a podřimuje. Přítrž tomu učinil teprve asistent, který Bidena probudil. Videozáznam sdílel reportér deníku The Washington Post.

Trumpův spáč Joe

Bidenovi bude tento měsíc 79 let a je nejstarším člověkem ve funkci prezidenta Spojených států. Ve volební kampani byl jeho zdravotní stav a psychická způsobilost tématem spekulací jeho kritiků, včetně prezidentského protikandidáta Donalda Trumpa. Ten v kampani často obviňoval Bidena ze senility a označoval ho za „spáče Joea“.

iZdroj fotografie: Depositphotos
Joe Biden

Na recepcích provázejících summit světových lídrů se prý projevily také diplomatické schopnosti královské rodiny. „Přirovnávám to k rychlému rande… chvíli si povídáte, pak zmáčknete tlačítko a rychle přejdete k dalšímu, nemáte dost času,“ měl podle The Independent poznamenat princ William. V bulvárních médiích údajné faux pas Bidena dokonce rezonuje více, než recepce a samotné téma summitu.

Diskuze Vstoupit do diskuze
133 lidí právě čte
Ondřej Kočí
Autor článku

Ondřej Kočí

Zobrazit další články