Další ostrá hádka v přímém přenosu. Rakušan se pustil do Havlíčka a svými slovy ho rozhodně nepotěšil

V přímém přenosu na CNN Prima NEWS opět nebyla nouze o vyhrocené situace. Hlavní slovo měli předseda hnutí STAN Rakušan a vicepremiér Havlíček.

i Zdroj fotografie: David Sedlecký / Creative Commons / CC BY-SA
                   

Začalo to Havlíčkovým prohlášením, že Věslav Michalik ze zdrojů solárních byznysů financoval STAN v situaci, kdy solární byznys funguje na principu státních dotací. Vít Rakušan si to nenechal líbit a ihned hbitě zareagoval s tím, že vicepremiérův porblém je už několik let dosluhující premiér Andrej Babiš. Informaci přinesla CNN Prima News.

Ohledně Michalika šlo jen o nešťastnou komunikaci

A hádka byla na světě. Zatím ještě vicepremiér Havlíček a Vít Rakušan, který by měl v nové vládě zastávat post ministra vnitra, si servítky rozhodně nebrali. Příčinou sporu byl Věslav Michalík, kterého hnutí STAN navrhlo na post ministra průmyslu a obchodu. Svou kandidaturu ale vzdal poté, co se ukázalo, že mu v minulosti patřila firma na Kypru. Rakušan se Michalíka zastával s tím, že s ním hovořil poté, co udělal definitivní rozhodnutí.

iZdroj fotografie: S vědomím Věslava Michalíka / Facebook
Věslav Michalík

Nešťastná byla komunikace, ne fakta samotná. Začalo to jeho vyjádřeními, která dal médiím a z naší strany to mělo být jednoznačnější,“ řekl Rakušan a zároveň dodal, že podle něho je to ponaučení, jak takové situace komunikovat. „Michalikova odbornost je nepopiratelná. Hlásíme ale změnu, máme tu Andreje Babiše ve střetu zájmů,“ dodal a kvůli Babišovi popíchl Havlíčka s tím, že jemu střet zájmů u premiéra nevadí.

Kdo obsadí místo ministra průmyslu a obchodu je ve hvězdách

Vicepremiér se ale nedal: „U pana Babiše se to, co se dnes skloňuje, odehrálo před vstupem do politiky. Pan Michalik je 20 let starostou a také asi dva roky zastupitelem Středočeského kraje. Je zvláštní, že na účtu kyperské firmy jeho manželky se objeví stovky miliard korun, za které se financuje solární byznys,“ odmítl Rakušanova slova. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat, Rakušan nešel pro ostrá slova daleko.

iZdroj fotografie: S vědomím Karla Havlíčka / Twitter
Karel Havlíček

Všimli jsme si, že Karel Havlíček neodpověděl, zda mu to vadí u vlastního premiéra, zda mu vadí Faltýnkův deníček. Teď pokrytecky slouží věrně a oddaně trestně stíhanému premiérovi. Váš problém je, že Andrej Babiš byl už několik let trestně stíhaný. Necítíte ten rozdíl politické kultury?“ vrátil Havlíčkovi okamžitě úder. Podle něj není důvod, aby Michalik musel odejít z vedení Středočeského kraje, protože podnikání na Kypru se týkalo jeho manželky. Michalik už oznámil, že se o post ministra průmyslu a obchodu v nové vládě ucházet nebude.

Diskuze Vstoupit do diskuze
92 lidí právě čte
Daniel Procházka
Autor článku

Daniel Procházka

Nadšenec do politiky a kultury. Momentálně i redaktor pro Události247, díky kterým můžu své zájmy rozvíjet.

Zobrazit další články