Deset nezletilých dívek, které byly v covidové karanténě, opakovaně znásilnil gang migrantů

Policie zatkla pět nezletilých a jednoho dospělého muže, kteří v uprchlickém středisku na Sicílii nutili každou noc dívky k sexu. Gang je vydíral, aby o tom mlčely.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

V migračním centru Villa Sikania na Sicílii, kde jsou umístěni uprchlíci zejména z Afriky, muselo deset nezletilých dívek čelit opakovaným sexuálním útokům. Dívky ve středisku byly v karanténě kvůli covidu-19.  Šest Egypťanů je uprostřed noci hromadně znásilňovalo. Přestože dívkám vyhrožovali a vydírali je, informace se dostala k policii. Ta gang zadržela, píše italský deník La Stampa.

Případ má na stole státní zastupitelství

Skupina násilníků čelí obvinění z únosu a znásilnění. Pěti z nich nebylo ještě ani osmnáct let. Případ má už na stole státní zastupitelství. Podle policie gang násilníků pravidelně uprostřed noci vtrhl do přijímacích místností migračního centra, kde deset dívek bylo ubytováno, uvedl deník The Daily Mail. Centrum Villa Sikania už v minulosti byla terčem pozornosti policie kvůli neustálým útěkům, agresi a násilí.

iZdroj fotografie: Depositphotos
Dívka

Ve středisku pro uprchlíky Villa Sikania byly dívky v karanténě kvůli epidemii koronaviru. Právě jejich separace od běžných obyvatel centra skupina využívala. Nezletilé dívky podle policie pocházely z Egypta a Tuniska.  Šestičlenný gang je nutil od doby, co se dostaly do střediska, k nejrůznějším sexuálním aktům. Následně jim vyhrožoval a vydíral je, aby o zneužívání mlčely.

Policie hledá další podezřelé

Policie ve vyšetřování pokračuje. Hledá další podezřelé osoby. „Vyšetřování by mohlo poukázat i na další případy sexuálního násilí a trestných činů proti svobodě a majetku,“ uvedli policisté v prohlášení. Již v minulosti se podle La Stampa ve středisku řešila vlna nepokojů, útěky migrantů během karantény a na veřejnost pronikly i informace o sexuální promiskuitě mezi migranty.

Zařízení Vila Sikania je útočištěm pro přijímání migrantů v zemi už řadu let, spravuje ho soukromé sdružení. Má ale nevyhovující podmínky. Kvůli útěkům migrantů dochází k častým incidentům s policisty, kteří areál střeží. Podle webu Il Primato Nazionale z centra loni uprchli dva Tunisané a obtěžovali tři nezletilé místní dívky. V září 2020 tam došlo i k úmrtí poté, co jednoho z migrantů, který ze zařízení uprchnul, přejelo auto.

Diskuze Vstoupit do diskuze
82 lidí právě čte
Ondřej Kočí
Autor článku

Ondřej Kočí

Zobrazit další články