Kauza Schillerové pokračuje: Na ministerstvu financí našli fotoknihu plnou jejích fotografií

Jestli si bývalá ministryně financí Alena Schillerová (ANO) myslela, že si oddechne, a že je po všem, pořádně se zmýlila. Její „foto“ kauza zdaleka nekončí.

i Zdroj fotografie: S vědomím Aleny Schillerové / Facebook
                   

Vše začalo poté, co server Seznam Zprávy zveřejnil informaci, že Ministerstvo financí za působení tehdejší ministryně Aleny Schillerové zaplatilo za služby profesionálního fotografa a kameramana téměř dva miliony korun. Jejich fotografie a videa používala k prezentaci na sociálních sítích. Schillerová teď ovšem tvrdí, že si je spravovala sama. Zmínění pánové se prý jako zaměstnanci ministerstva podíleli na mediálním obrazu celého úřadu.

Jak je to s nařčeními?

Na ministerstvu financí teď našli fotoknihu, která patří Schillerové. Má třicet stránek, na kterých jsou pouze její fotografie. Zatím není zřejmé, kdo knihu zaplatil. Na snímcích je prý ministryně ve žlutém kabátě s deštníkem, s jejím oblíbeným tiskovým mluvčím Michalem Žurovcem, nebo s policisty z ochranky. Autorem fotoknihy je fotograf Petr Kořínek, který ministryni fotil ještě předtím, než na ministerstvo nastoupili další dva fotografové. Píše o tom Echo24.

iZdroj fotografie: S vědomím Aleny Schillerové / Facebook
Alena Schillerová

Kořínek řekl, že fotokniha byla dárkem od něj. Vznikl prý jen jeden kus, který on sám zaplatil. Zaměstnanci ministerstva ale podle dostupných informací našli více výtisků. Jako ministryně financí se prý snažila přiblížit složitou problematiku, jakou je rozpočet, kompenzační bonus a státní záruky. Zaměstnanci pracovali i na „multimediálním obrazu“ ministerstva. „Uznávám jednu věc, že tam byla celá řada mých fotek spíš osobnějšího rázu, já jsem taková, že když něco dělám, tak to dělám na 150 procent,“ doplnila.

Peníze umí pěkně roztočit, svědčí o tom i účet za kadeřníka

I když byla Alena Schillerová ministryní financí, peníze rozhodně moc šetřit neumí. Minulý rok se webu eXtra svěřila, že jen za služby kadeřníka dá měsíčně jedenáct tisíc korun: „Chodím do svého oblíbeného kadeřnictví v Praze. Za foukanou platím 800, to chodím tak dvakrát, někdy třikrát týdně. Na barvu jdu jednou za měsíc, to tam nechám dva tisíce. Měsíčně je to dohromady přes jedenáct tisíc. Ale zase nepiju, nekouřím, takže si mohu dovolit investovat do kadeřníka,“ uvedla.

Právě její stále dokonalý účes byl také jednou z nejdiskutovanějších věcí, která se během lockdownu řešila. Veřejnost se podivovala nad tím, jak je možné, že má Schillerová pokaždé jiné vlasy, i když kadeřnictví měla být v té době zavřená. Ministryně tehdy také prozradila, že se o svůj instagram a facebook stará sama: „Ano, sice mě občas vyfotí fotograf, nicméně mi nedělá problém si pořídit snímek na mobil,“ doplnila už před několika měsíci.

Diskuze Vstoupit do diskuze
126 lidí právě čte
Ondřej Kočí
Autor článku

Ondřej Kočí

Zobrazit další články