Nový lék proti covidu. Izraelští výzkumníci hlásí 100% účinnost

Izraelská společnost přišla s novým lékem proti covidu. Podle výsledků by mohlo jít o dokonalou medicínu. Zájem o lék už projevila například Velká Británie nebo USA.

i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Nejnovější studie léku Amor ukázala stoprocentní účinnost. Studie byla sice provedena na malém vzorku subjektů, avšak všichni nakažení, kterým byl lék podán, se během několika dnů zcela vyléčili. Naopak část pacientů, kteří dostali placebo, skončila na jednotce intenzivní péče či zemřeli.

Dokonalý lék

Nový lék Amor-18, který byl aplikován v testovací fázi osmnácti pacientům s různými typy průběhu nemoci covid-19 má údajně stoprocentní účinnost. Uvedla to společnost Amorphical, která je zároveň výrobcem. Ačkoliv bylo testování provedeno na malém vzorku nakažených, o účinnosti léku má přesvědčit i fakt, že dalším devatenácti pacientům bylo podáno placebo, někteří z nich skončili na JIP nebo dokonce zemřeli.

iZdroj fotografie: Depositphotos
Pacient v nemocnici

„Od chvíle, kdy pacienti dostali ten lék, zotavili se během několika dnů a byli propuštěni domů. Mělo to 100% účinnost,“ citoval The Jerusalem Post jednoho ze dvou vedoucích výzkumu Abu Saleha. Lék zkoušeli mimo oficiálních testů i na dvou dalších pacientech, kteří byli ve velmi vážném stavu. I oni byli za pár dní v pořádku.

Schopnost Amoru

Nový lék, jehož hlavní složku tvoří amorfní uhličitan vápenatý (ACC), se podává perorálně, nebo inhalací. Společnost vysvětlila, že ACC má schopnost modulovat kyselost ph okolo každé buňky. Zmíněná vlastnost má dopad na schopnost viru pronikat do buněk a množit se. Tím se docílí zastavení šíření viru a zhoršování zdravotního stavu pacienta. Amor-18 údajně funguje na všechny SARS viry i jejich mutace. Další testování probíhá v několika izraelských nemocnicích. Zájem o lék mají již nemocnice z Brazílie, USA či Evropy.

iZdroj obrázku: Pixabay
Buňky

„Z těch výsledků klinických testů jsme nadšeni. Přinesly reálnou naději nejen pro pacienty v Izraeli, ale i na celém světě. Je to zvláště povzbudivé v době, kdy začíná pátá vlna a nastupuje varianta omikron,“ uvedl generální ředitel společnosti Amorphical Yossi Ben. „Lék, který jsme vyvinuli, je protizánětlivý, bezpečný, účinný a snadno se podává,“ citoval web CNN Prima NEWS ředitele.

Diskuze Vstoupit do diskuze
113 lidí právě čte
Lucie Cochlarová
Autor článku

Lucie Cochlarová

Už při studiu ekonomiky jsem začala pracovat v Rádiu Čas a Televizi Relax. Sedm let jsem přinášela zprávy jako reportérka pro Televizi Nova, a to hlavně do Televizních novin. Práce editorky je pro mě výzva.

Zobrazit další články