Antivaxeři se pustili do šéfa lékařské komory Kubka. „Jste zaprodanec, kterému vakcína zdegenerovala jazyk,“ zaznělo

Dvojice antivaxerů přišla prezidentovi České lékařské komory Milanu Kubkovi klást otázky až na polikliniku, kde působí. Útokům čelí i jeho rodina.

i Zdroj fotografie: S vědomím České lékařské komory / Facebook
                   

Po internetu koluje video, které odpůrci očkování pořídili, když Milana Kubka „přepadli“ před poliklinikou. Jak informuje server CNN Prima News přímo v budově Kubka nezastihli, a tak na něj počkali venku. Prezidenta ČLK poté zasypali otázkami. Chtěli po něm vědět, proč nutí lékaře a děti k očkování. Kubek ale nereagoval. Jeden z odpůrců očkování se proto do Kubka začne navážet, že je arogantní.

Pro nadávku nejdou daleko

Šéf ČLK ale pokračuje dál v cestě ke svému autu a na přítomných mužů si nevšímá. Antivaxeři proto Kubka nazývají „diletantem“ a posléze ve slovníku ještě přitvrzují. Když Kubek zůstává nadále imunní proti jakýmkoliv útokům, odpůrci očkování ho vyzvou, ať prozradí, kolik za to všechno dostal zaplaceno. „Kolik jste dostal? Aspoň na to odpovězte,“ pokládají otázky, které ale nadále zůstávají ze strany prezidenta ČLK bez odpovědi.

iZdroj fotografie: Pixabay
Protest

Antivaxeři pak pokračují v pronásledování Kubka až na parkoviště. „Haló. Vy máte beton v uších, pane Kubek? Nebo vám ta vakcína zdegenerovala jazyk, že nemůžete ani mluvit?“ táží se ho. Na závěr ještě jeden z nich dodá, že je šéf ČLK zaprodanec. Poté Kubek nasedne do auta. V té chvíli se začnou šéfa ČLK zastávat i kolemjdoucí a vybízí antivaxery, aby ho už neobtěžovali. S odpůrci to ale nehne a ohrazují se, ať si hledí svého. „Není to vaše věc,“ brání se antivaxer.

Útokům čelí i další osoby

Následně Kubek na odpůrce očkování zatroubí, projede těsně kolem nich a z místa odjíždí. Muži tento čin ihned označují za útok. „Máme to všechno zdokumentovaný, takže jdeme podat trestní oznámení a půjdeš, parchante jeden,“  rozzuří se na adresu šéfa ČLK. Ve videu ho následně častují ještě horšími nadávkami. Kubek se posléze vyjádřil, že útokům čelí nejen on ale také jeho rodina, a proto hodlá celou situaci řešit.

iZdroj fotografie: Depositphotos
Demonstrace během pandemie

„Myslím, že nejsem žádný bolestín, jsem na ledacos zvyklý, ale výhrůžky mé rodině a mým dětem jsou hluboko pod čáru a s tím se samozřejmě smířit nehodlám,“ prohlásil. Kubek není ale jediným, kdo čelí útokům antivaxerů. Jak informuje server Novinky skupina pěti až deseti lidí navštěvuje také vědce Jaroslav Flegra, ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha nebo hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Scénář je u většiny napadených stejný. Odpůrci přijdou k domu dotyčného, zazvoní na zvonek a pokřikují pod okny. Vše je doprovázeno nadávkami a výzvami, aby vyšli ven.

Diskuze Vstoupit do diskuze
146 lidí právě čte
Lucie Cochlarová
Autor článku

Lucie Cochlarová

Už při studiu ekonomiky jsem začala pracovat v Rádiu Čas a Televizi Relax. Sedm let jsem přinášela zprávy jako reportérka pro Televizi Nova, a to hlavně do Televizních novin. Práce editorky je pro mě výzva.

Zobrazit další články