Opilec ze žárlivosti zkopal, pokousal a zbil těhotnou ženu. Vězení se vyhne

Útočník zřejmě bude čelit dalšímu soudnímu jednání kvůli náhradě škody za léčbu zbité ženy. Tu uplatňuje Všeobecná zdravotní pojišťovna. Soudce ji odkázal na civilní řízení.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

S podmínečným trestem odešel od královehradeckého krajského soudu Petr K., který v březnu napadl ženu v osmém měsíci těhotenství. Předseda senátu Miroslav Mjartan mu za opilství uložil tři roky vězení s podmínečným odkladem na pět let. Musí také nastoupit na protialkoholní léčbu a do programu sociálního výcviku a převýchovy a do programu psychologického poradenství.

Je za tím žárlivost

Podle rozsudku nesmí Petr K. do blízkosti napadené ženy a nesmí ani pít alkohol a užívat návykové látky. Napadené musí zaplatit nemajetkovou újmu, napsal iDnes. Případ se stal kolem půlnoci 31.března. „Poškozenou fyzicky napadl pod vlivem žárlivosti, a to tím způsobem, že ji nejprve udeřil silnými údery pěstí do oblasti hlavy, břicha a celého těla,“ cituje server obžalobu.

iZdroj fotografie: Depositphotos
Týraná žena

Poté ji útočník zkopal. „Následně se ji snažil kopnout obutou nohou do spodní části jejího těla, kousl ji do levé líce, kdy poté, co poškozená při jeho útoku upadla na zem, ji opět bil silnými údery pěstí do různých částí jejího těla, včetně oblasti jejího břicha, dále ji kopal nohama obutýma do těžké pracovní obuvi do břicha a tahal po zemi za vlasy,“ pokračuje obžaloba.

Nebyl příčetný

Petr K. byl opilý a pod vlivem marihuany a kokainu. Ženu zbil ve svém bytě, přestože věděl, že je těhotná. Podle žalobce nebyl příčetný. „Po celou dobu útoku si poškozená snažila bránit hlavně oblast svého břicha, prosila jej, aby zanechal svého jednání, volala o pomoc. Následně se jí podařilo z bytu utéct. Tímto jednáním jí způsobil tupý úraz hlavy, trupu a končetin,“ cituje iDnes obžalobu. Vážnějším zraněním unikla jen náhodou.

iZdroj fotografie: Depositphotos
Agresor

Útočník totiž v době, kdy už ležela na zemi, do ní kopal. Hrozilo jí zranění lebky a vnitřních orgánů, jako jsou játra nebo ledviny, uvedl server. Rozsudek je pravomocný, obžalovaný ani státní zástupce se neodvolali. Petr K. bude čelit zřejmě dalšímu soudu kvůli náhradě škody za léčbu zbité ženy. Tu uplatňuje Všeobecná zdravotní pojišťovna. Soudce Mjartan pojišťovnu odkázal na civilní řízení. Bílý kruh bezpečí do září eviduje už 750 případů domácího násilí.

Diskuze Vstoupit do diskuze
70 lidí právě čte
Ondřej Kočí
Autor článku

Ondřej Kočí

Zobrazit další články