„Jste tlustí jak jateční prasata, ale vadí vám vakcíny,“ lékař se v otevřeném dopise obul do antivaxerů

Praktický lékař Štěpán Juška se v otevřeném dopise obul do odmítačů vakcín. Vyčítal jim například špatnou životosprávu. Sklidil za to vlnu kritiky.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Epidemie koronaviru v Česku zrychluje. Zahlcené nemocnice postupně omezují neakutní péči, přetížení jsou i praktičtí lékaři. Sociální sítě obletěl vzkaz praktického lékaře Štěpána Juška z Červených Peček a Ratboře, kterému už došla trpělivost s neohleduplnými či neočkovanými pacienty. Pustil se do nich na webu své ordinace. Text už stáhl. „Po pravdě jsem takovou publicitu nečekal. Jsem průměrný doktor a průměrný člověk. Nijak se zviditelňovat nechci. Toho, co jsem napsal, ale nelituji a stále si za tím stojím,“ uvedl.  

Lidem jde často o holý život

V reakci na zhoršující se epidemii covidu-19 a její dopad na zdravotnický systém na webu ordinace Juška napsal hodně emotivní vzkaz, v němž si nebral servítky. „Zdravotníci nejsou vašima sluhama. Nenapadá vás, že zatímco si sedíte v kanclu a řešíte pí*oviny, my jsme v těch sra*kách skoro dva roky a padáme na držku? A lidem ve vašem okolí jde kolikrát o holý život?“ uvedl lékař. Schytal za to od lidí kritiku, přišly mu výhružné e-maily. Souhlasí s ním ale řada kolegů.

„Celý život do sebe sypete sr*čky plné chemie, éček, antibiotik. Jste tlustí jak jateční prasata. Kouříte, chlastáte, jezdíte bezohledně v autě, necháte si napíchat injekce na záda, ani se neptáte, co v tom je. Žerete pastu pro koně, co by odčervila celý stádo. Souložíte s pochybnýma prostitutkama, připalujete si kůži v solárku, nedodržujete léčebný režim, na všechny virózy chcete haldu antibiotik, na blbej opar nejlíp antivirotika celkově. To je jako všechno zdravý?“ pokračoval Juška.

Umře násobně více lidí

Vakcíny proti covidu-19 schválily americké i evropské úřady. „Myslíte si, že by v USA, kde hrozí za jediné poškození zdraví miliardové soudy, vypustili do oběhu něco závadného? A i kdyby – troufám si říct, že na covid a ostatní nemoci, které se nemůžou řešit kvůli zahlcení špitálu, umře násobně víc lidí,“ napsal lékař s tím, že očkovaní koronavir sice přenášejí, ale virová nálož je menší. „Čím více toho své babičce (nejen) přinesete, tím větší je pravděpodobnost, že proletí komínem!“ dodal.

s dovolenim sdilim pana doktora kousek od nas 😉 bacha, u komina si curnete ;)) zdroj: MUDr. Štěpán Juška, ordinacepecky

Zveřejnil(a) Martin Synek dne Úterý 16. listopadu 2021

Nemocnice napříč republikou kvůli rostoucímu počtu nakažených zřizují z běžných oddělení covidové jednotky. Neočkovaným podle lékaře jistě poděkují chronicky nebo onkologicky nemocní lidé, případně ti, kteří čekají na operaci. Nedostane se jim včasné diagnózy, protože z jednotek intenzivní péče budou covidária, napsal. Juška na webu také podotkl, že slušnou formou to zkoušel přes rok, ale nikam to nevedlo. Podle Blesku se Juškovým případem bude zabývat revizní komise České lékařské komory.

Diskuze Vstoupit do diskuze
143 lidí právě čte
Autor článku

Martin Duplák

Bývalý redaktor webu ČT24, jehož koníčkem, a dlouhodobě i denní prací, jsou ekonomika a finance. Zaměřuji se také na kulturu a osobnosti.

Zobrazit další články