Pekarová a Okamura se pohádali v přímém přenosu v televizi. Podle šéfky TOP09 se jednalo o lži

V nedělní Partii na televizi Prima bylo zase veselo. Předseda SPD Tomio Okamura se opřel do šéfky TOP 09 Markéty Pekarové Adamové. Ta si to ovšem nenechala líbit.

i Zdroj fotografie: TOP09
                   

Okamura Pekarové Adamové v nedělní Partii na CNN Prima News řekl, že chce být ve vedení Sněmovny jen proto, že by ji prezident Miloš Zeman odmítl jmenovat do funkce ministryně práce a sociálních věcí. Pekarová odvětila, že se sice na tento post připravovala, ale to, co říká Okamura, rozhodně není pravda. Do diskuse se zapojil také Miroslav Kalousek.

Pekarová Okamurovi řekla, že lže a mluví o ničem

Šéfka TOP 09 později na sociální síti napsala, že na předsedovi SPD je sympatická jedna věc: „Co od něj člověk čeká, to taky dostane. Lži, osobní útoky a mnoho slov o ničem.“ Okamura ji také nešetřil: „Co jsem tak slyšel, tak důvod, že paní Pekarová chce být ve vedení sněmovny, může být správně promyšlený. Její jméno by mohlo být jedno z těch, které by prezident odmítl jmenovat do funkce ministra práce a sociálních věcí, protože by to nemusela zvládat,“ prohlásil s tím, že ukázala politický cit, protože by mohla být bez funkce.

Reakce na sebe nenechala dlouho čekat: „Pane Okamuro, nejste jasnovidec, abyste věděl, kdo bude šéfem ministerstva práce a sociálních věcí. Mé rozhodování pomohlo, že tam bude sedět silná váha. Jinak to přejdu s velkou velkorysostí, málokdo se tomu věnoval v opozici tak dobře a hodně jako já,“ odpověděla mu Pekarová Adamová. To, že s pozicí ministryně práce a sociálních věcí víceméně počítala, však potvrdila.

Okamuru zkritizoval za jeho chování i Kalousek

Drsná slova, která Tomio Okamura směřoval na adresu Markéty Pekarové Adamové, se nelíbila ani Miroslavu Kalouskovi. Podle něj bylo chování předsedy SPD mimo hranice jakýchkoli pravidel a slušnosti: „Markétu Pekarovou Adamovou můžete mít rád, nebo nemusíte, ale o její kompetenci v sociální problematice pochybovat nelze. Při odborné úrovni politiků SPD to bylo zvlášť trapné,“ napsal v reakci na sociální síti.

iZdroj fotografie: Michal Klajban / Creative Commons / CC BY-SA
Tomio Okamura

Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová minulý týden oznámila, že bude zanedlouho na sněmu obhajovat funkci. Rozhodnutí znovu se ucházet o post předsedkyně sdělila členům výkonného výboru. Pekarová Adamová stranu, která je součástí koalice Spolu, vede dva roky a je také kandidátkou na šéfku Poslanecké sněmovny. Sněm TOP 09 se uskuteční v sobotu 20. listopadu v Cubex centru na pražské Pankráci.

Diskuze Vstoupit do diskuze
132 lidí právě čte
Ondřej Kočí
Autor článku

Ondřej Kočí

Zobrazit další články