Vražda rodiny ruského miliardáře Vasilije Mělnikova: Ubodány byly i jeho dvě malé děti

Podle agentury Nexta desítky kriminalistů vyšetřují vyvraždění rodiny. Jednou z teorií je, že by se mohlo jednat i o nájemného vraha, ve hře jsou ale i další možnosti.

                   

V Nižním Novgorodu byl ve svém bytě brutálně zavražděn ruský miliardář Vasilij Mělnikov, který byl majitelem společnosti s farmaceutickým a drogistickým zbožím Medstom. Ubodána byla i jeho žena a dvě děti, kterým bylo pouhých čtyři a deset let. Jak píše Extra, chladnokrevný vrah jednal bez sebemenšího náznaku slitování.

Objednaná vražda?

Pořádný šok zažila chůva, která ráno přišla do luxusního bytu v historickém centru Nižního Novgorodu. Uvnitř ležela mrtvá těla, na kterých byly znatelné známky po bodnutí. Bohužel ani jeden z členů rodiny krvavý masakr nepřežil. Sociální sítě zaplavují spekulace, jak k neštěstí došlo. Podle některých uživatelů se jednalo o nájemnou vraždu, jiní podezřívají samotného Mělnikova, který měl údajně sebevražedné sklony a mohl tedy nejdříve zabít svou rodinu a pak sebe.

Bezpečnostního analytika Andora Šándora smrt Mělnika zaskočila. „Každý miliardář má značnou ochranu, protože si je vědom, že může být terčem různých útoků. Ruští oligarchové většinou proti Putinovi nejdou, protože na začátku své kariéry je vymezil, aby si dělali byznys a nepletli se mu do politiky. Tato vražda navíc ukazuje na obrovskou brutalitu, protože byly zabity i děti. Nemyslím si, že by to byla msta systému, jako ruského státu,“ uvedl analytik pro Události247.

Vyřizování účtů?

Podle Šándora by se mohlo spíš jednat o brutální mstu, která by ukazovala například na velké rozpory v byznysu. „Mohlo jít třeba o zmaření nějakého velkého obchodu. Ohledně toho, že mizí lidé, jsme teď v době nějaké propagandy, kdy v souvislosti s konfliktem na Ukrajině slýcháme spoustu neověřitelných a neověřených tvrzení, která mají poškozovat tu druhou stranu a tu vlastní vyzdvihovat na významu a na úspěšnosti.“

iZdroj fotografie: Depositphotos
Oběť

Na začátku března se našlo tělo 66letého ruského oligarchy s ukrajinskými kořeny Mikhaila Watforda. Byl oběšený v garáži luxusního sídla Wentworth Estate v anglickém hrabství Surrey. Jak píše TN, důvodem smrti ruského oligarchy může být válka na Ukrajině. V domě, který má hodnotu 18 milionů liber, bydlel miliardář se svou estonskou manželkou, jejich dvěma dětmi a starším synem z prvního manželství.

Diskuze Vstoupit do diskuze
98 lidí právě čte
Lucie Cochlarová
Autor článku

Lucie Cochlarová

Už při studiu ekonomiky jsem začala pracovat v Rádiu Čas a Televizi Relax. Sedm let jsem přinášela zprávy jako reportérka pro Televizi Nova, a to hlavně do Televizních novin. Práce editorky je pro mě výzva.

Zobrazit další články