Z očí a tváře Pekarové Adamové čiší zlo. Je tam kondenzované, míní exprezident Klaus

Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová je kandidátkou koalic Spolu a PirStan na post šéfky nové Poslanecké sněmovny. Nahradila by tak končícího Radka Vondráčka.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Bývalý prezident Václav Klaus kuriózně pochválil kandidátku koalic Spolu a PirStan na šéfku dolní parlamentní komory Markétu Pekarovo Adamovou. Předsedkyně TOP 09 bude prý bezvadnou předsedkyní Poslanecké sněmovny, protože se jí v očích a ve tváři zračí zlo, které je tam kondenzované. Proti výrokům exprezidenta se Pekarová Adamová v nadsázce ohradila na sociálních sítích parodováním Klausových výroků. O celé situaci informoval server CNN Prima NEWS.

Byla vždycky můj kůň

„Bezvadná. Bezvadná. Ona byla vždycky můj kůň a já myslím, že si v této funkci povede velmi zdárně. Protože z ní – z jejích očí a tváře – čiší zlo. Myslím, že je tam kondenzované. Věřím, že bude toto schopna uplatňovat, když se budou poslanci bavit, nevěnovat dostatečnou pozornost projednávání, svačit ve Sněmovně, telefonovat, nenosit roušky. Tak bude mít šanci, aby své skutečné já uplatnila,“ uvedl Klaus v rozhovoru.

Exprezident a bývalý předseda ODS patří mezi kritiky koalice Spolu a stávajícího předsedy občanských demokratů Petra Fialy. V rozhovoru také poznamenal, že se osobně s Pekarovou Adamovou nezná, vídá ji prý jen v médiích. „Abych se přiznal, nikdy jsem ji fyzicky neviděl, mám ji pouze zprostředkovanou z médií, přes kamery. Asi jí vždy publikují nějaké nepříznivé fotografie. A tím jsem, bohužel, nešťastně ovlivněn,“ dodal.

Podtrhnu si nepěkná slovíčka

Na slova předchůdce Miloše Zemana na Pražském hradě reagovala Pekarová Adamová s humorem. „Václav Klaus? A to je kdo? Tohle jsou zlá, nepěkná slovíčka, která si budu muset podtrhnout nesouhlasnou vlnovkou,“ napsala na Twitteru v narážce na Klausovy výroky. Mně to je až trapné. Já myslím, že všichni bychom měli, ať už se nám někdo líbí, a nebo nelíbí, zachovávat určitá pravidla slušnosti, úcty k druhému člověku. A tady já to bohužel nevidím,“ reagoval v CNN Prima News Petr Fiala.

Předsedkyně TOP 09 je kandidátkou koalic Spolu a PirStan na post šéfky nové Poslanecké sněmovny. Nahradila by tak dosluhujícího Radka Vondráčka z ANO. Podle plánů koalic, které zřejmě vytvoří novou vládu, by ve sněmovně nově mělo být šest místopředsedů, kromě dvou zástupců ANO pak po jednom z ODS, KDU-ČSL, Pirátů a Starostů a nezávislých. Jedinou stranou, která je zastoupena v dolní parlamentní komoře a neměla by mít post místopředsedy je SPD.

Diskuze Vstoupit do diskuze
132 lidí právě čte
Lucie Cochlarová
Autor článku

Lucie Cochlarová

Už při studiu ekonomiky jsem začala pracovat v Rádiu Čas a Televizi Relax. Sedm let jsem přinášela zprávy jako reportérka pro Televizi Nova, a to hlavně do Televizních novin. Práce editorky je pro mě výzva.

Zobrazit další články