Lidl stáhnul tyhle všechny výrobky ze svých obchodů: Lidé je milovali, teď jim zbudou maximálně oči pro pláč

Zákazníci Lidlu si budou muset zvyknout na nemilou novinku. Z regálů totiž zmizely oblíbené cukrovinky.

i Zdroj fotografie: Aleš Peterka pro Události247
                   

Ačkoli sortiment supermarketů je opravdu široký, většina lidí si oblíbí konkrétní produkty, které pak nakupuje pravidelně. O to horší pro ně může být, když tyto potraviny nenávratně zmizí z regálů. To se nedávno stalo také v jednom z oblíbených obchodních řetězců. Lidl totiž ze svých obchodů stáhnul všechny výrobky jedné značky. Lidem, kteří produkty milovali, teď zbudou maximálně oči pro pláč.

Tyto bonbony už si v Lidlu nekoupíte

Konkrétně se stažení týkalo značky Haribo. Důvodem ukončení jejich prodeje byl fakt, že firma Haribo požadovala za své produkty více peněz, na což síť supermarketů odmítla přistoupit, píše web Business Insider. Konflikty ohledně cenové politiky mezi dodavateli a prodejci sice nejsou ničím neobvyklým. V současné ekonomické situaci je ovšem tento problém zhoršen vysokou inflací, která provozní náklady výrazně zvyšuje. Jak navíc připomíná web Business Insider, spor o ceny měl Lidl s firmou Haribo již v roce 2020.

Oblíbená pochoutka z Lidlu se vybarvila: Lidé by ji měli ihned vyhodit do koše, jde o zdraví

Neshody o ceně však nejsou jediným důvodem, proč z obchodů čas od času mizí některé potraviny. Konkrétně Lidl v poslední době stáhnul hned několik produktů z důvodu závadnosti. Události247 nedávno například informovaly o stažení kukuřičných vaflí, které v sobě obsahovaly nebezpečný insekticid.

Lidl není jediný, kdo odmítá zvyšování cen

Jak informuje web Business Insider, z podobných důvodů vznikl spor mezi německým řetězcem Edeka a skupinou Mars. Stejně jako Lidl, také provozovatel sítě Edeka odmítá další zdražování produktů a z regálů proto oblíbené pochoutky zmizely.

iZdroj fotografie: ŠJů / Creative Commons / CC-BY-SA
Některé produkty už si lidé v Lidlu nekoupí

Konkrétně se jedná například o známé tyčinky Bounty, Snickers, Twix či Milky Way, ale také třeba žvýkačky Hubba Bubba a Airwaves nebo krmiva pro domácí mazlíčky Frolic, Pedigree, Sheba a Whiskas. Nahradit je německé obchody plánují potravinami od vlastních či jiných značek.

Kupovali jste si produkty Haribo? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
81 lidí právě čte
Aleš Peterka
Autor článku

Aleš Peterka

Nadšenec do spotřebitelských a regionálních témat. Za svou primární oblast zájmu v rámci zpravodajství považuji hlavně informovat lidi o nekalých praktikách prodejců.

Zobrazit další články