Poté, co Události247 informovaly o římském kmínu, kde inspektoři zjistil výskyt nadlimitního množství 11 pesticidů je tu další potravina z Alberta, na kterou by si lidé měli dát pozor. Čemu by se zde zákazníci měli vyhnout tentokrát? V řetězci se prodávalo rizikové maso. Pokud ho máte doma, ihned ho raději vyhoďte. Stačí, že si dáte jedno sousto a můžete mít pořádný zdravotní problém.
Tomuto masu se vyhněte obloukem
Při nedávné kontrole v havířovském supermarketu Albert inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) objevili nebezpečné kuřecí maso. Konkrétně se jednalo o mražené Kuřecí hřbety na polévku od výrobce RABBIT Trhový Štěpánov a.s. s šarží 422381954. „Potravina silně zapáchala po kažení,“ uvádí web Potraviny na pranýři.
Datum trvanlivosti i podmínky skladování produktu byly sice podle kontrolorů v pořádku. I přesto by ho lidé, jež si maso v Albertu zakoupili rozhodně jíst neměli. „Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení,“ dodali inspektoři na webu Potraviny na pranýři.
Zkažené maso vám může pořádně zavařit
Jak píše web Kupi, zkažené či jinak infikované kuřecí maso může způsobit v těle pořádnou paseku. Lidé po jeho konzumaci mohou očekávat bolesti břicha, průjem či zvracení. Zkažené maso navíc může být infikované salmonelou. Tato bakterie se ostatně nedávno našla v kuřecích prsních řízcích z Tesca, jak psaly Události247.
A jak zkažené maso poznáte? Již po rozbalení vás nejspíš do nosu praští nepříjemný nakyslý zápach. „Jakmile začne zapáchat, nemá smysl ho omývat nebo se pokoušet nějakým způsobem zachránit. Prostě ho vyhoďte a připravte si jiný oběd,“ radí server Kupi.