Právě se zavedl poplatek za používání ručníku. Lidé jsou naprosto rozzuřeni. Za co všechno ještě budeme platit?

Dovolená se letos mnohým Čechům prodraží. A to nejen kvůli zdražování potravin či ubytování, ale také kvůli různým poplatkům.

i Zdroj fotografie: Javier Losa/ Creative Commons / CC-BY-SA
                   

Na to, že na letní dovolené si lidé za leccos musí připlatit, jsou již zvyklí. S dražším jídlem v restauracích či ubytováním mnozí počítají, zvlášť pokud vyrazí do turisticky žádaných destinací. Že by ale měli platit poplatek i za to, že budou používat ručník, běžnou výbavu letní dovolené? I to je někde realita.

Poplatek za položení ručníku není vtip

Koupání a ležení na pláži bez ručníku si nejspíš většina lidí ani neumí představit. Toho podle všeho využil majitel jednoho z chorvatských plážových barů. Za tuto nezbytnou výbavu turistů si totiž letos začal účtovat mastný poplatek.

Za používání ručníku na dovolené se nově platí denní poplatek 100 Kč za osobu. Kdo pojede s celou rodinou, ten se nedoplatí

iZdroj fotografie: dronepicr/ Creative Commons / CC BY
Na dovolenou do Chorvatska vyráží mnoho Čechů

Jedná se o bar v chorvatských Vodicích nacházejících se ve střední Dalmácii nedaleko známého města Šibenik. Jak píše web Novinky, místní podnikatel na svém pozemku, na němž se část pláže nachází, zavedl poplatek za místo na ručníku. A cena rozhodně není nízká. 1 místo stojí 4 eura, tedy asi 100 korun.

Zpoplatněny jsou i další služby

Poplatek za místo na ručník však není to jediné, za co si lidé na místní pláži připlatí. Jak dále píše web Novinky, dalších 10 eur musí zaplatit ti, kteří si zde budou chtít pronajmout lehátko. Není žádným překvapením, že tyto poplatky vyvolaly u lidí rozčilené reakce. Podnikatel však na kritiku reaguje s klidem a slovy, že když bude chtít, zpoplatní si na svém pozemku třeba i vzduch, dodává server Novinky.

Chorvatsko 2024: Poplatek 10 000 Kč za ležení na pláži. Češi zuří z nového triku prodejců

iZdroj fotografie: anagh/ Creative Commons / CC-BY-SA
Pronajmout si lehátko na pláži není levná záležitost

Zároveň, vysoký poplatek za pronájem lehátek či plážových slunečníků v Chorvatsku není ničím neobvyklým. Jak již dříve psaly Události247, zatímco v méně populárních destinacích si lze lehátko na den pronajmout už za částku okolo 5 eur, v některých turisticky atraktivních lokalitách za tuto službu chtějí klidně i pětinásobek.

S jakými zvláštními poplatky jste se na dovolené setkali vy? Napište nám o tom do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
105 lidí právě čte
Daniela Beránková
Autor článku

Daniela Beránková

S praxí z oblasti médií mám letitou zkušenost, především v menších městských periodických časopisech. Editaci textů se věnuji přes deset let. Nyní své znalosti a zkušenosti uplatňuji na Událostech247.

Zobrazit další články