Vybraná skupina Čechů má nárok na zmrzlinu zadarmo. Zaplatí přesně 0 Kč a budou ji dostávat opakovaně

Dobrých zaměstnanců by si zaměstnavatelé měli vážit. Snaží se jim proto vyjít vstříc nejrůznějšími benefity.

i Zdroj fotografie: Gunjan Patel / Creative Commons / CC BY
                   

Některé firmy u nás i ve světě se snaží svým zaměstnancům zpříjemnit život a vycházejí jím vstříc třeba v tom, že jim zkrátily pracovní týden z pěti dnů na čtyři. Teď se začíná mluvit o dalším benefitu a to o tom, jestli by se čas dojíždění neměl započítávat do pracovní doby, jak psaly Události247 již před časem.

Zaměstnanci si dopřávají zmrzlinu zadarmo

Podle expertů letos prozíváme jedno z nejteplejších letních období v historii. Také toto by měli zaměstnavatelé při jistých profesích zohlednit. Týká se to například kováren, kuchyní, továren nebo různých staveb. Tito pracovníci by měli mít nárok na dostatek pití nebo třeba kratší směny, jak upozornil web CNN Prima News. Tyto úlevy se u jednotlivých profesí liší. Jiné limity platí pro zaměstnance v kancelářích a jiné někde venku.

Někteří Češi dostanou v práci odměnu 4 000 Kč. Dostanete peníze i vy?

iZdroj fotografie: Luhačovice 2021 / Creative Commons / CC-BY-SA
Zmrzlina je v letních měsících velmi oblíbenou pochoutkou

Práce v nadměrně vysokých teplotách totiž může poškodit zdraví. CNN Prima News píše o kovárně ve Zlíně, kde se mohou zaměstnanci v extrémních vedrech zchladit neobvyklým benefitem, a to zmrzlinou. K dispozici mají také iontové nápoje, venkovní sprchu a když teploty přesáhnou 30 stupňů, mohou si udělat bezpečnostní přestávku. Tamní odpočinková místnost je navíc příjemně klimatizovaná.

Které profese mají na úlevy nárok?

Přes 40 stupňů naměřili také v jedné ze zlínských kuchyní naměřili za směnu i 40 °C. Majitel proto kuchařkám kupuje vodu a také ony si mohou pravidelně dopřát zmrzlinu, píše dále web. Ptáte se, jak je to s nárokem na tato opatření u určitých profesí? Administrativních pracovníků se týká od 27 stupňů, pracovníci, kteří manipulují s drobnými předměty, třeba pokladní, pak mají na nápoje a odpočinek nárok od 26 stupňů.

Pracující lidé dostanou už brzy k výplatě bonus až 46 000 Kč. Máte na odměnu nárok i vy?

iZdroj fotografie: Apeach316/ Creative Commons / CC-BY-SA
Někteří zaměstnanci mají nárok na zmrzlinu zdarma

Řidiči si mohou častěji odpočinout při teplotě od 32 stupňů a pracovníci na stavbách a obsluhy strojů od 30 stupňů Ceslia. „Před několika lety jsem pracovala ve fabrice u pásu. V létě tam teda bylo úplně na umření, nebyla klimatizace a okna v tom horku pouštěla spíš teplo. Dostávali jsme ale jen minerálky, víc přestávek nebo jiné úlevy jsme neměli,“ vzpomíná pro Události247 paní Anna z Břeclavi.

Co si o podobných benefitech myslíte? Napište nám dole v komentářích pod článkem

Diskuze Vstoupit do diskuze
73 lidí právě čte
Daniela Beránková
Autor článku

Daniela Beránková

S praxí z oblasti médií mám letitou zkušenost, především v menších městských periodických časopisech. Editaci textů se věnuji přes deset let. Nyní své znalosti a zkušenosti uplatňuji na Událostech247.

Zobrazit další články