Oblíbené maso z Penny je vrcholem nechutnosti. Prodávalo se ve velkém, nikdo z nás ho ale nesmí jíst. Obsahuje ošklivé věci

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce objevili další maso, jehož konzumace může být zdraví škodlivá. Prodávalo se v oblíbeném supermarketu.

i Zdroj fotografie: Palickap/ Creative Commons / CC-BY-SA
                   

Zatímco někteří pro maso chodí zásadně k řezníkovi, jiní si ho běžně kupují i v supermarketech. Ti, kteří tak činí v prodejnách Penny Market, by měli zpozornět. Nedávno zde totiž kontroloři objevili výrobek, který by lidé jíst rozhodně neměli. Mohl by jim způsobit vážné zdravotní problémy.

Maso v sobě mělo škodlivé bakterie

O nálezu píše web CNN Prima News. V tatarském bifteku značky Dobré maso, který vyrábí společnost Uzeniny Příbram, totiž inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) našli fekální bakterii Escherichia coli. Tato bakterie přitom může způsobit nepříjemná onemocnění. Konkrétně může zapříčinit zažívací potíže jako je průjem, zvracení či horečky.

V obchodech se objevilo prudce nebezpečné kuřecí maso. Prodávalo se ve velkém, lidé ho musí ihned vyhodit do koše

iZdroj fotografie: SZPI
Závadný biftek inspektoři našli v prodejnách Penny Market

Závadné maso kontroloři objevili v prodejně v Hrádku nad Nisou, jak stojí na webu Potraviny na Pranýři. A aby toho nebylo málo, nejedná se o jediné pochybení výrobce této potraviny. Před nedávnem totiž stejný produkt z totožného důvodu inspektoři zajistili v prodejně Penny Market v Bystřici nad Pernštejnem, dodává web Potraviny na Pranýři.

Problémy s masem nejsou výjimečné

Často se jedná o kuřecí maso, v němž se vyskytly bakterie salmonely. Události247 například před pár měsíci psaly o tom, že z tohoto důvodu musela být z prodeje stažena polévková směs prodávaná v obchodech Globus a kuřecí srdce, které si lidé mohli zakoupit v prodejně RABBIT Vysoké Mýto.

V obchodech se prodávalo oblíbené maso, které bylo brutálně zkažené. Kdo si ho koupil, musí ho vyhodit do koše

iZdroj fotografie: Bhaskaranaidu/ Creative Commons / CC-BY-SA
Časté záchyty inspekce jsou spojené s kuřecím masem

Letos na podzim pak pro změnu kontroloři objevili zkažené maso lososa, jak rovněž informovaly Události247. Prodávalo se v obchodě Hong Van Nguyen v Litovli a podle informací inspektorů značně zapáchalo. Ať už tedy lidé maso kupují kdekoliv, je evidentní, že obezřetnost je rozhodně na místě.

Kupujete maso raději u řezníků, nebo v supermarketech?

Diskuze Vstoupit do diskuze
97 lidí právě čte
Daniel Procházka
Autor článku

Daniel Procházka

Nadšenec do politiky a kultury. Momentálně i redaktor pro Události247, díky kterým můžu své zájmy rozvíjet.

Zobrazit další články