Zdražuje téměř vše. Ceny za některé potraviny jsou i přesto dost přehnané.
Upozorňujeme čtenáře, že následující text a komentář je publicistickým článkem, který obsahuje soukromý názor autora.
O cenách potravin vás na Událostech247 informujeme relativně pravidelně. Nedávno jsme například psali o novém obchodním řetězci Flop Top, který zákazníky překvapil příznivými cenami. Na konci prázdnin jsme vás ovšem například informovali i o méně příjemné zprávě, konkrétně o zdražování masa.
Rohlík za 60 Kč
To, že skoro všechno nenávratně zdražuje je fakt. Server PrahaIN ovšem nedávno napsal o cenovce jedné z nejoblíbenějších potravin Čechů, která je už opravdu astronomická. Jeden rohlík se totiž prodává v krkonošské Luční boudě, která je hotelem a restaurací zároveň, za neuvěřitelných 60 Kč.
PrahaIN psala o zážitku turistů, kteří měli zkušenost s letošním pobytem v Luční boudě. Jejich zážitky podle jejich slov nebyly zrovna nejlepší. Ti si podle serveru stěžovali na nekvalitní obsluhu v restauraci. A nejen to. Vysoké ceny návštěvníky zrovna dvakrát nepotěšily. PrahaIN ve svém článku vypíchla rohlík, který Luční bouda označuje jako nejdelší v Krkonoších a poptává za něj zmíněných 60 Kč. Byť jde podle fotek serveru o opravdu dlouhý rohlík, jedná se stále o obyčejné pečivo, které svou cenovkou předčí opravdu jakýkoliv obchodní řetězec.
Servis pokulhává
Milan Komárek z Jihlavy, kterého redakce PrahaIN oslovila, řekl, že jenom čekání na samotný rohlík trvalo přibližně třicet minut. Podle jeho slov se navíc v Luční boudě necítil vítaný. Komárek dále pro server řekl, cena za zmíněné pečivo ho dost šokovala.
Další rodina, která se pro server vyjádřila, si nepřála být jmenována. I ta ovšem vyjádřila svou nespokojenost. Matka dvou dcer pro PrahaIN řekla, že ji zaskočil nevlídný přístup tamního personálu při žádosti o úklid špinavého stolu, ke kterému si sedla. I tato rodina si koupila zmíněný rohlík s cenovkou 60 korun. I tito hosté podle serveru považovali zmíněnou cenu za přehnanou. Kdo tak zmíněné zařízení navštíví a nebude chtít platit přemrštěnou cenu za jeden jediný rohlík, bude muset zřejmě oblíbené české pečivo oželet.